Romsdal videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Romsdal videregående skole
LandNorge
KommuneMolde
AdresseLangmyrvegen 83, 6415 MOLDE
Nettstedromsdal.vgs.no
Beliggenhet
Kart
Romsdal videregående skole
62°44′40″N 7°11′28″Ø

Romsdal videregående skole er en videregående skole i Molde, og en av Møre og Romsdals største skoler med over 800 elever fordelt på ni utdanningsprogram.

Utdanningstilbud[rediger | rediger kilde]

Romsdal videregående skole avd. Fannefjord[rediger | rediger kilde]

Avdelingen ved Fannefjord er oppfølgingstjenestens tilbud for elever med behov for et tilrettelagt skoletilbud på grunn av blant annet psykiske, sosiale eller emosjonelle vansker. Den tidligere skolen er lagt som en avdeling under Romsdag vgs med egen avdelingsleder. Skolen tilbyr yrkesfagene eller studiespesialiserende med Vg1 over to år.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Romsdal yrkesskole startet opp i 1962 på Langmyra i Molde og kunne ved opprettelsen tilby fem grunnkurs og to andreårskurs. De første årene kunne de tilby jern og metallinje, bilmekanikerlinje, elektrikerlinje og andre vekslende kurs. I 1969 hadde skolen åtte grunnkurs og tre andreårskurs og ett førsteårskurs å tilby elevene.

Skolen fortsetter å vokse utover på 1970-tallet. I 1972-1973 kunne skolen tilby opplæring i maskin/mekanikk, bygg og anlegg, sterkstrøm, frisørfag og tegneassistentkurs. Skolen hadde videre andreårskurs i bilmekanikk og elektro sterkstrøm og full treårig utdanning i konfeksjon. I 1976 starta det opp barnepleierutdanning, men den kom ikke ordentlig i gang før i 1980 som en følge av problem med praksisordningen til elevene. Samtidig som skolen skifta navn til Romsdal videregående skole i 1978 fikk skolen også utdanning på tredjeårsnivå i bilmekanikk. Fra skoleåret 1984/1985 kunne skolen tilby treårsskole også i datateknikk. Samme året fikk skolen tilbud utover videregående skole, da den fikk tillagt konfeksjonsutdanning på teknisk fagskolenivå.

Romsdal videregående hadde i fra 1975 spesialklasse for elever med psykisk utviklingshemming. Klassen ble overført Tøndergård skole fra 1980-1981, men administrert fra Romsdal videregående skole. [1]

I 1994 ble Romsdal videregående skole sammenslått med Granlia videregående skole og Kviltorp videregående skole. Fra august 2001 ble Nesjestranda videregående skole fusjonert med Romsdal videregående skole.

Arkiv[rediger | rediger kilde]

Arkivet etter Romsdal videregående er i dag en del av Møre og Romsdal fylkeskommunes arkiv som er deponert hos Interkommunalt arkiv for Møre og Romsdal. Det er på omtrent 38 hyllemeter. Arkivet består av møtebøker, kopibøker, journal, saksarkiv, fravær, diverse elev- og personalrelatert dokumentasjon og egenprodusert materiale. Ytterår for alt materialet er 1953-2016. Det er store mangler i arkivmaterialet, og elevdokumentasjon finnes i skolens saksarkiv. 

I avleveringen fra Romsdal videregående skole ble det også deponert arkiv etter Lærlingskolen (Molde tekniske aftenskole), Nesjestranda videregående skole, Kviltorp videregående skole, Granlia videregående skole og Oppfølgingstjensten Region Romsdal (Molde, Aukra, Midsund).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stølen, Anders (1986). Skole for nye slekter. Molde: Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]