Rockefeller, Andrews & Flagler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rockefeller, Andrews & Flagler var et forretningskonsern dannet i 1867 i Cleveland, Ohio og som var en forløper til Standard Oil Company. Deltakerne var John D. Rockefeller, William Rockefeller, Samuel Andrews og Henry M. Flagler. Flaglers kones onkel, Stephen V. Harkness gjorde betydelige investeringer, men var en silent partner og hadde ikke noen aktiv rolle i å drive virksomheten.[1]

I 1868, var Rockefeller, Andrews & Flagler det største petroleumsraffineriet i verden. Partnerne er anerkjent for å se viktigheten av å utnytte og markedsføre alle biproduktene fra raffineringsprosessen, og få marked- og pris-kontroll gjennom fraktprisene. Deres mislykkede Sør Improvement Company-ordning i 1871 i et hemmelig samarbeid med Pennsylvania Railroad førte til at uavhengige produsenter gjorde opprør i vestlige Pennsylvania tidlig i 1872. Dette ga Rockefeller mye dårlig omtale.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ *Chernow, Ron. Titan: The Life of John D. Rockefeller, Sr. Warner Books. (1998). ISBN 0-679-75703-1 Online review. Arkivert 10. mars 2007 hos Wayback Machine.