Rock Furore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rock Furore var en norsk musikkavis som kom ut første gang i mai 1988 og deretter en gang i kvartalet til den ble nedlagt i 1994. Utgiver var Norsk Rockforbund. Avisen skrev i begynnelsen bare om norsk rock og pop, men senere dekket den også utenlandsk musikk. Øyvind Ihlen var ansvarlig redaktør. Han ble senere etterfulgt av Kristian Ruud, Arvid Skancke-Knutsen og Knut Bjørheim.

Fra første nummer av bladet ble den redaksjonelle linjen som var skapt i de siste utgavene av fanzinen Absolute Musique, videreført. Redaktør Ihlen hadde vært redaktør på de to siste utgavene av Absolute Musique, hvor flere av de som kom til å skrive i Rock Furore, også hadde vært med. Siste utgave av Absolute Musique kom ut i mai 1988, samme måned som første nummer av Rock Furore så dagens lys.

Til å begynne med ble Rock Furore gitt ut i berlinerformat, men senere gikk den over til A4-format. I berlinerformat fulgte det med en flexisingel med et norsk band hvert nummer. Disse ble også gitt ut i 50 nummererte eksemplarer med cover. Da A4-formatet ble introdusert begynte man å legge ved en CD, først bare med mer eller mindre kjente norske artister, men senere også med utenlandske artister.

Rock Furore flexisingel diskografi[rediger | rediger kilde]