Richard Chamberlain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Richard Chamberlain

Richard Chamberlain (født 31. mars 1934 i Beverly Hills i California) er en amerikansk skuespiller på teater og i filmer som ble en tenåringsidol som ble kjent med tittelrollen i TV-showet Dr. Kildare (1961–1966). Richard Chamberlain er medgrunnlegger av en teatergruppe fra Los Angeles som heter Company of Angels.

Siden 1990-tallet har Chamberlain for det meste vært med i TV-filmer og som gjestestjerne i forskjellige serier som for eksempel The Drew Carey Show og Will & Grace. Høsten 2005 dukket Chamberlain opp i tittelrollen som Ebenezer Scrooge i Broadway National Tour of Scrooge: The Musical.

I 2006 spilte Chamberlain gjest i en episode av BBC sin suksessrike dramaserie Hustle samt at han opptrådte i sesong 4 av serien Nip / Tuck. I 2007 spilte Chamberlain en gjesterolle i episode 80 av sesong 4 i serien Distant Past og han var med i den populære serien Frustrerte fruer der han spilte Glen Wingfield som var stefaren til karakteren Lynette Scavo.

Chamberlain er bosatt på Hawaii der han har bodd sammen med sin partner siden midten av 1970-tallet. I 2003 kom han ut med sin selvbiografi kalt Shattered Love.