Pontiac Bonneville Special

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pontiac Bonneville Special
ProdusentGeneral Motors
Efterfølger(e)Pontiac Strato-Streak

Pontiac Bonneville Special er en Pontiac konseptbil som ble avduket på General Motors Motorama i 1954. Den første 2-seter sportsbilprototypen divisjonen noen gang hadde produsert. "Special" er unnfanget av den anerkjente designeren Harley J. Earl og håndbygget av Homer C. LaGassey Jr. og Paul Gilland, og er en storslått touring-sportscoupé som inkorporerer nyskapende stil som et pleksiglasstak med måkevingevinduer på en elegant kropp av glassfiber.

Navnet "Bonneville" var ment å formidle høy ytelse, inspirert av en tur Earl hadde tatt til Bonneville Salt Flats i Utah for å observere fartsprøver der. Det var det første GM-kjøretøyet som bar navnet, deretter gitt til divisjonens muskelbil i full størrelse som bar navnet i 47 år.

To "spesielle" prototyper, en lakkert metallisk bronse og en smaragdgrønn, ble bygget og avduke samtidig på Grand Ballroom i Waldorf i New York og Pan Pacific Auditorium i Los Angeles i 1954.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «1954 Pontiac Bonneville Special Motorama». conceptcarz.com (engelsk). Besøkt 11. januar 2022. 
  2. ^ «Dream Cars For Sale Designed by Harley Earl». web.archive.org. 18. februar 2008. Arkivert fra originalen 18. februar 2008. Besøkt 11. januar 2022.