Pinky and the Brain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pinky and the Brain
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Komedie
Satire
Prod.landUSA
Sendeår1995–1998
Sesonger4 (kun 2 dubbet på norsk)
Episoder66 (26 dubbet på norsk)
Lengde22 min per episode (per episode)
SpråkEngelsk
Norsk (dubbet versjon)
Basert påAnimaniacs
Foran kamera
Stemmer avRob Paulsen, Maurice LaMarche
Bak kamera
Skaper(e)Tom Ruegger, Steven Spielberg
MusikkRichard Stone
Prod.selskapAmblin Entertainment
Sending
Periode9. sep. 199514. nov. 1998
TV-kanalBoomerang
Cartoon Network
Eksterne lenker
IMDb

Pinky and the Brain (også kjent som Steven Spielberg Presents Pinky and the Brain) er en animert komiserie fra 1995–1998, produsert av Warner Bros. Animation.

Pinky and the Brain var opprinnelig et eget segment i Animaniacs, men ble etter hvert en selvstendig serie.

I Norge ble sesong 1, 2 og første episode av sesong 3 av Pinky and the Brain – totalt 26 episoder av seriens 66 episoder – vist med norsk tale. I Norge ble serien sendt på Cartoon Network og Boomerang, og er blitt utgitt på VHS med norsk tale. Animaniacs derimot ble aldri dubbet på norsk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om brødrene Pinky og The Brain, to genetisk muterte laboratoriemus som konstant prøver å ta over verden. Brain er et geni og Pinky er en idiot. Brain er besatt av å prøve å ta over verden, mens Pinky er for dum til å forstå hva de holder på med mestparten av tiden. Brain lykkes aldri i å ta over verden, ofte på grunn av Pinkys dumhet.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Pinky[rediger | rediger kilde]

Pinky er den mest ustabile i duoen, Pinky er vanligvis for dum til å være klar over hva han og Brain holder på med eller prøver å oppnå, og selvom han vil hjelpe Brain med motivene hans, fører dumheten hans til at han er mer i veien en til hjelp for han, Brain skader han noen ganger så grunn av tullet hans, ved å for eksempel slå en blyant i hodet hans. Til tross for dumhete hans er Pinky veldig snill og elsker broren sin til tross for konflikten de noen ganger har.

The Brain[rediger | rediger kilde]

(The) Brain er hjernen i duoen, som alltid prøver å ta over verden uten å lykkes. Som oftest skyldes dette Pinkys dumhet, men noen ganger er det andre ting som er årsaken til mislykke. Til tross for aggresjonen hans mot Pinky, så bryr Brain seg innerst inne om han, selvom han ikke er noe flink til å vise det. Årsaken til at Brain vil ta over verden er fordi han tenker at han kan gjøre verden et bedre sted, og at han vil gjøre en bedre jobb enn de som styrer verden allerede. Hva han har tenkt å gjøre dersom han lykkes er ikke bekreftet.

Andre figurer[rediger | rediger kilde]

Hamsteren Snøball[rediger | rediger kilde]

Hamsteren Snøball (engelsk: Snowball/Snowball the Hamster) er en barndomsvenn av Brain som har blitt en rival/fiende med han siden, som Brain ble Snøball også intelligent gjennom genetisk mutering og han har samme lyst til å ta over verden som han. I motsetning til Brain har Snøball onde intensjoner i forsøkene i å ta over verden, og Pinky og Brain må ofte stoppe han.

Billie[rediger | rediger kilde]

En kvinnelig mus som også har blitt utsatt for genetisk mutering. Hun er smartere enn Brain og har også som mål å ta over verden. Brain er forelsket i henne, selvom hun er forelsket i Pinky.

Pharfignewton[rediger | rediger kilde]

En hvit hoppe som Pinky er forelsket i. Brain sier hele tiden til han at han er en mus og hun er en hest, men Pinky hører aldri på ham.

Larry[rediger | rediger kilde]

En hvit mus som ble skapt som respons fra forespørsler from Kids WB-ansatte om å ha flere karakterer i serien. Larrys rolle er primært ment som sporadisk spøk som illustrerer at en ekstra karakter i hovedrollen ville ødelegge dynamikken mellom Pinky og Brain, siden de funker best som en komedieduo, det vil si at en tredje karakter ville vært unødvendig for historien i episodene.

Utgivelser i Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge ble to episoder (episode 4 og episode 12 fra sesong 1) utgitt på VHS i 1997 under tittelen Jul med Pinky & the Brain.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Engelske/originale stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]