Pharrell Williams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Pharrell Williams

Pharrell Williams (født 5. april 1973 i Virginia, USA) er en amerikansk rapper, sanger, produsent og låtskriver. Han er også den ene halvdelen av produksjonsselskapet og låtskriverduetten The Neptunes (partneren hans er Chad Hugo). Pharrell har produsert flere hits for større stjerner som f.eks. Mystikal, Jay-Z, *NSYNC, Britney Spears, Ludacris, Nelly, og nyligst "Blurred lines" med Robin Thicke. Pharrell er den 9. rikeste rapperen etter han tjente omtrent 17 millioner dollar i 2006.

For Nelly produserte han sangen "Hot in Here" som ble en stor hit i USA. Pharrell har også lagd sanger hvor han selv er med som på for eksempel "Drop It Like it's Hot" med Snoop Dogg, "Can I Have It Like That" med Gwen Stefani. Pharrell har produsert flere store hits i USA og har utmerket seg som en stor produsent. Han var også med på å lage Justin Timberlake sin sang «Senoritá». I tillegg til å gjøre det stort som musikkprodusent, har han også gjort vellykkede designprosjekter (klær/sko) sammen med Nigo, mannen bak det japanske kultmerket A BATHING APE. De har startet klesmerket BBC (Billionaire Boys Club) og designet sko for Reebok under navnet Ice Cream.

Pharrells debut som soloartist var med albumet In My Mind, 24. juli 2006. Her i Norge var albumet lite suksessfult med bare tre uker på VG-lista Topp 40, der den beste plasseringen var #9. Fra dette albumet har det hittil kommet ut tre singler, «Can I Have It Like That», en duet med Gwen Stefani, «Angel» og «Number 1» som er enda en duet, denne gangen med Kanye West. Albumet har også mange andre gjeste opptredener med andre kjente artister.

Diskografi[rediger | rediger kilde]