Per Olav Skjervold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Per Olav Skjervold
Født18. juli 1955Rediger på Wikidata (68 år)
BeskjeftigelseSanger, musiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Per Olav Skjervold (født 18. juli 1955) er en norsk forsker og forskningsleder. Skjervold er utdannet fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), med en Dr.agric-grad basert på en avhandling med tittel Live-chilling and pre-rigor filleting of salmonids: technology affecting physiology and product quality. Doktoravhandlingen har dannet det vitenskapelige grunnlaget for etableringen av SalmaBømlo.[1]

Skjervolds forskning innen akvakultur, bioteknologi og næringsmiddelteknologi har resultert i en rekke patenter og er kommersielt utnyttet av eksisterende industri (TINE, Storvik) og ved nyetableringer (Time temp, Hepmarin).

Skjervold er i dag administrerende direktør ved Norsk Landbruksmuseum. Han har tidligere vært avdelingsdirektør i Divisjon for innovasjon i Norges forskningsråd, administrerende direktør i Ewos Innovation, innovasjonssjef og ansvarlig for marin forskning i Tine, samt medeier og styremedlem i Den blinde ku.

Skjervold er aktiv musiker (vokalist og munnspill), og har utgitt flere musikkalbum med blant annet Mulens Portland Combo. Skjervold er sønn av landbruksforsker Harald Skjervold.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Et lakseeventyr Arkivert 17. november 2017 hos Wayback Machine. fra forskningsradet.no.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]