Pepperstad Skog

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Pepperstad»)
Pepperstad Skog
LandNorges flagg Norge
FylkeAkershus
KommuneVestby
Postnummer1540 Vestby
Areal1,04 km²
Befolkning2 651[1] (2015)
Bef.tetthet2 549,04 innb./km²
Kart
Pepperstad skog
59°35′49″N 10°42′18″Ø

Pepperstad skog også kjent som bare Pepperstad er et boligområde i Vestby kommune i Akershus, mellom Vestby jernbanestasjon og Hvitsten.[2]

Området ble vesentlig utbygd på andre halvdel av 1970-tallet. Bebyggelsen består av blandet og variert småhusbebyggelse, foruten skoler, idrettsanlegg, skateboardbane og annen infrastruktur. Mellom Pepperstad og Vestby går Fv2 (Erikstadveien). Det interne veinettet på Pepperstad er i vesentlig grad oppkalt etter figurer fra Sigrid Undsets og Johan Herman Wessels romaner. Det er egen bussforbindelse mellom Vestby jernbanestasjon og Pepperstad. En betydelig andel av beboerne på Pepperstad er pendlere. I nærområdet finnes forøvrig gårdstun, ridemuligheter og turterreng. Nærmeste badestrender er i Hvitsten og Emmerstadbukta.

Pepperstad skog ble av Statistisk sentralbyrå regnet som tettsted i 2014 og 2015, og har siden inngått som en del av tettstedet Vestby[3].

Av severdigheter kan nevnes Wesselstua, Johan Herman Wessels fødested, samt den nærliggende Brattåsen med panoramautsikt over Oslofjorden.

Referanser[rediger | rediger kilde]