Pac-Man World 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pac-Man World 2
UtviklerNamco
UtgiverBandai Namco Entertainment
PlattformGame Boy Advance
Xbox
PlayStation 2[1]
Microsoft Windows
Nintendo GameCube
Utgivelse24. februar 2002
SjangerPlattformspill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 3
Nettstedpacmanworld2.com

Pac-Man World 2 er et 3D-platformspill til PlayStation 2, GameCube, Xbox og Windows. Det kom ut i 2002 og ble utviklet av Namco.[2] En Game Boy Advance-versjon kom også ut i 2005 og ble utviklet av Full Fat.[3] Spillet er en oppfølger til Pac-Man World og ble fulgt av Pac-Man World 3.[4]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere Pac-Man. Hvert nivå inneholder en rekke Pac-dots og frukt som kan samles inn, noe som kan øke spillerens poengsum. Å samle spesielle Power Pellets vil også gi Pac-Man midlertidige power-ups, noe som blant annet kan gjøre Pac-Man til metall, senke ham i vann eller gjøre ham immun mot farer, krympe ham for å få tilgang til andre områder, eller midlertidig la ham spise motstanderne sine.

Pac-Man har en helse med tre segmenter. Hvis alle tre segmentene blir oppbrukt, skal spilleren miste et liv og bli sendt tilbake til forrige lagringspunkt. Spillet har 25 forskjellige nivåer. Disse inkluderer et opplæringsnivå satt i Pac-Mans hjem, også kalt Pac-Village. Enkelte nivåer er satt under vann, hvor Pac-Man kan svømme for å unngå hindringer eller kontrollere en ubåt utstyrt med torpedoer.

Handling[rediger | rediger kilde]

For hundrevis av år siden terroriserte det ondskapsfulle spøkelset Spooky hele Pac-Land og innbyggerne - kalt Pac-People. For å stoppe ham skapte den store trollmannen Pac en kraftig trylledrikk for å forvandle fem vanlige frukter til magisk gylden frukt. Ridderen Sir Pac-A-Lot beseiret Spooky i kamp, og brukte Golden Fruit for å forsegle spøkelset under et tre i sentrum av Pac-Village. En dag sniker Blinky, Inky, Pinky og Clyde seg inn i Pac-Village om natten for å finne på ugagn. De stjeler den gyldne frukten fra treet, uvitende om hvorfor frukten egentlig er der, og løslater uforvarende Spooky. Spøkelset befaler dem å hjelpe ham med å eliminere alle Pac-People. Neste morgen informerer en professor Pac-Man om dette problemet, og ber ham om å få tak i all den stjålne Golden Fruit igjen hvis de skal klare å redde Pac-Land.

Pac-Man blir derfor nødt til å reise gjennom hele Pac-Land og over havet til Ghost Island, for å beseire spøkelsene og få tak i Golden Fruit underveis. Pac-Man kommer til slutt tilbake til Pac-Village, hvor han blir overfalt av Spooky. Kraften til Golden Fruit forvandler Pac-Man til en ny gylden form. Han er nødt til å beseire Spooky nok en gang, og forsegle spøkelset tilbake under treet. Innbyggerne i Pac-Village dukker opp for å gratulere Pac-Man, mens hunden hans Chomp-Chomp overhører spøkelsene som planlegger å frigjøre Spooky igjen - men hunden jager dem ut av landsbyen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Casamassina, Matt (7. mars 2002). «Pac-Man World 2». IGN (engelsk). Besøkt 8. mai 2023. 
  3. ^ «Pac-Man World 2 [GBA]». IGN (engelsk). Besøkt 8. mai 2023. 
  4. ^ Ferguson, Liam (29. juni 2022). «Pac-Man World Should Have Gotten Its Own 'N-Sane Trilogy'». Game Rant (engelsk). Besøkt 8. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]