Owl City

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Owl City
Adam Young i 2009
UtmerkelserThe Record of the Year
OpphavOwatonna, Minnesota i USA
Periode2007 -
SjangerSynthpop, Elektronika
Aktive år2007
PlateselskapUniversal Republic
Nettstedwww.owlcitymusic.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Adam Young
Andre forhold

Owl City er et amerikansk elektronika-prosjekt av komponisten og artisten Adam Young. Prosjektet ble startet mens Young jobbet for Coca-Cola og bodde hjemme i kjelleren hos sine foreldre. Han hadde store problemer med søvnløshet, og tilgangen til en datamaskin og et utvalg av ulike instrumenter gjorde at han snart var i gang med å komponere og eksperimentere innenfor ulike musikksjangre. I 2007 gav han ut Ep-en Of June og i 2008 kom hans første album, Maybe I'm Dreaming. Of June nådde en 15.-plass på Billboard Electronic Albums Chart og Maybe I'm Dreaming endte på 13.

I februar 2009 ble det bekreftet at Owl City hadde signert en platekontrakt med Universal Republic. Ifølge Youngs manager, Steve Bursky, skal det ha vært diskusjoner og uenigheter om veien videre. Han har uttalt at de hadde ulike visjoner om Owl Citys fremtid.

Owl City blir ofte beskrevet som en blanding av elektronika og synthpop. Han tiltrakk seg først oppmerksomhet i forbindelse med singelen «Hello Seattle», som ble gitt ut via det sosiale nettverket Myspace. Denne singelen førte til en platekontrakt med Universal Republic.

I 2009 kom debutplaten Ocean Eyes. Platen hadde tre offisielle single, «Fireflies», «Vanilla Twilight» og «Umbrella beach». «Fireflies» gjorde meget stor suksess og førte ham til topps bl.a. På Billboard-lista i USA. Singelen har pr. juni 2011 solgt over 4,2 millioner eksemplarer bare i USA, og dermed solgt til firedobbel platina. Den har også toppet hitlistene i en rekke andre land: Storbritannia, Nederland, Australia, New Zealand, Irland, Sverige og Danmark. I Norge lå den 22 uker på topp 20, med 2.-plass som beste plassering. Fireflies er den 24. mest nedlastede sangen i iTunes historie, og pr august 2014 har musikkvideoen 113,7 millioner visninger på YouTube.

Før han startet prosjektet «Owl City», laget Adam young låter under navnet Sky Sailing. En samling av disse låtene ble gitt ut på albumet An Airplane Carried Me To Bed 13. juli 2010. Adam Young har også gitt ut et annet av mange sideprosjekter, Port Blue, i september 2007 kom The Airship og i januar 2008 kom The Albatross EP. Port Blue er kategorisert som elektronisk og «Easy Listening». Prosjektet er per dags dato kun tilgjengelig for nedlasting via iTunes.


Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

EP[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]