Mykhajlo Bubnij

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mykhajlo Bubnij
Født16. sep. 1970Rediger på Wikidata (53 år)
Khlivtsjany
BeskjeftigelseErkebiskop, Greek-Catholic priest, katolsk prest (1997–), katolsk biskop (2014–) Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedDet pavelige orientalske institutt
Våpenskjold
Mykhajlo Bubnijs våpenskjold

Eksarkatet Odessa
Eksarkatet Krim

Mykhajlo Bubnij, C.Ss.R. (ukrainsk: Михайло Бубній; født 16. september 1970 i Khlivtsjany i Sokal rajon i Lviv oblast i Ukrainske SSR i Sovjetunionen) er en ukrainsk gresk-katolsk hierark (biskop) som en erkeebiskopal eksark av det ukrainske katolske erkeebiskopale eksarkat Odesa, og erkeepiskopal administrator av det erkeepiskopale eksarkat Krim, og titulærbiskop av Thubursicum-Bure siden 2. april 2014.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han vokste opp i Sokal rajon, helt inntil Ukrainas grense til Polen. Etter endt skolegang sluttet han seg til Kongregasjonen av Den Aller Hellige Forløser i 1991.[1] Der avla han timelige løfter 19. august 1992 og høytidelige løfter 7. april 1996.

Prest[rediger | rediger kilde]

Bubnij ble ordinert til prest 19. august 1997,[2] etter fullførte filosofiske og teologiske studier ved redemptoristenes teologske seminar i Tuchów i Polen og Det pavelige teologiske akademi i Kraków.[1]

Etter at han kom tilbake til Ukraina fra studiene i Polen hadde han forskjellige pastorale verv, og fungerte som professor, superio og til slutt rektor ved redemptoristenes teologiske institutt i Lviv fra 2005 til 2007. Han fortsatte deretter med studier ved Det pavelige orientalske institutt i Roma og tok der lisensgrad i kirkerett.

Eksark (biskop)[rediger | rediger kilde]

Den 13. februar 2014 ble fader Bubnij utnevnt til, og den 7. april 2014 konsekrert il biskop av spedømmet som den andre arkebiskopale eksark av det ukrainske katolske erkeebiskopale eksarkat Odesa og titulærbiskop av Thubursicum-Bure. På samme tid ble han utnevnt til en arkebiskopal administrator for det nyopprettede ukrainske katolske erkeepiskopale eksarkat Krim. Hovedkonsekrerende var Svjatoslav Sjevtsjuk, overhode for den ukrainske gresk-katolske kirke. Medkonsekranter var erkebiskopen av Lviv, Ihor Vozniak C.Ss.R., og erkebiskopen av Ivano-Frankivsk, Volodymyr Vijtysjyn.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]