Moody River

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Moody River» er en amerikansk sang, skrevet av country/rockabilly-sangeren Chase Webster. Pat Boone spilte den inn. «Moody River» ble utgitt på singlen Dot 45-16209 i april 1961. Den ble arrangert og dirigert av Billy Vaughn. B-siden var «A Thousand Years».

«Moody River» var tittelsporet på én av Boones bedreselgende albumer (Dot DLP-25384 (stereo) og Dot DLP-3384 (mono)). Den ble utgitt i juni 1961.

Pat Boone sang «Moody River» som om han hadde smerter.

Websters virkelige navn var Gary Daniel Bruce og må ikke forveksles med Gary Bruce fra The Knock. Webster var en artistkollega av Boone på Dot Records.

Noen år senere spilte Frank Sinatra og Johnny Rivers den inn på plate i coverversjoner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sangen forteller historien om en mann som går for å møte sin kjærlighet ved elven, ved det gamle eiketreet, og finner ut at hun har begått selvmord. En notis ved elvebredden forklarer at hun har bedratt ham og at «Jeg kan ikke leve lenger med denne skaden og denne synden. Jeg kunne bare ikke fortelle deg at fyren kun var en venn».

Mannen ser deretter ned i elven, hvor han så sitt eget speilbilde se hjemsøkende tilbake på ham. Han er det «ensomme, ensomme ansiktet som kun ser tilbake på meg». Så med «tårer i sine øyne og en bønn på sine lepper og hansken til hans tapte kjærlighet på sine fingertupper».

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Pat Boone Norges flagg VG-lista[1] # 4 12 (# 4 i 5 uker) 1961
Pat Boone Storbritannias flagg Storbritannia[2] # 18 10 8. juli 1961
Pat Boone USAs flagg Billboard Hot 100-listen[3] # 1 # 1 i 1 uke 1961
Pat Boone USAs flagg Billboard Adult Contemporary-listen[3] # 4 1961

Referanser[rediger | rediger kilde]