Monster (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Monster
Generell informasjon
SjangerThrillerserie, krimserie
Prod.landNorge
Sendeår2017
Sesonger1
Episoder7
Lengde55 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
HovedrolleIngvild Holthe Bygdnes
Jakob Oftebro
Bjørn Sundquist
Gørild Mauseth
Per Kjerstad
Anders Dahlberg
Medvirkende
Bak kamera
ManusHans Christian Storrøsten
Anne Sewitsky
Jadranko Mehic
RegiAnne Sewitsky
Pål Jackman
TittelmusikkMagnus Beite
MusikkMagnus Beite
Prod.selskapNRK
Sending
Periode9. okt. 201730. okt. 2017
TV-kanalNRK1
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Monster er en norsk kriminalserie som gikk på NRK-TV i 2017. Serien handler om en drapsgåte i en småby i Nord-Norge. En ung jente forsvinner sporløst, og kjæresten hennes blir funnet drept. Etterforsker Hedda Hersoug har nylig kommet tilbake for å leve et roligere liv, og tvinges til å samarbeide med den egenrådige Joel Dreyer fra kriminalpolitiet i sør. Underveis i etterforskningen kommer mye grums opp til overflaten.

Serien vant European Script Awards pris for mest nyskapende TV-serie i 2017.[1] Den ble nominert til fire priser forann Gullruten 2018, blant annet beste kvinnelige skuespiller (Gørild Mauseth) og beste originalmusikk (Magnus Beite).[2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NRK-drama vant prestisjetung manuspris». NRK (norsk). 1. september 2017. Besøkt 30. mars 2018. «Det premiereklare mysteriedramaet «Monster» er årets vinner av manusprisen European Script Awards.» 
  2. ^ «Her er de nominerte til Gullrutens fagpris». Rushprint (norsk). 22. mars 2018. Besøkt 30. mars 2018. «Ikke overraskende er det Grenseland, Heimebane og Monster som har fått flest nominasjoner til årets fagpriser for Gullruten – med tre nominasjoner hver. Nominasjonene viser også at NRK fortsatt har en sterk posisjon i en tid der flere aktører enn noensinne er involvert i norsk tv-produksjon.» 
  3. ^ Kolberg, Marit (22. mars 2018). «Dette er de nominerte til Gullruten 2018». NRK (norsk). Besøkt 30. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]