Min venn Serge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Min venn Serge
orig. Le beau Serge
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1958
Prod.landFransk
Lengde99 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiClaude Chabrol
ProdusentClaude Chabrol
ManusforfatterClaude Chabrol
MusikkÉmile Delpierre
SjeffotografHenri Decaë
KlippJacques Gaillard
Eksterne lenker

Min venn Serge [1] (fransk: Le beau Serge) er en fransk langfilm fra 1958 regissert av Claude Chabrol. Filmen blir ofte beskrevet som det første bidraget til filmbevegelsen som senere ble kalt den franske nye bølgen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

François, en vellykket, men syk ung mann, vender tilbake til hjembyen Sardent etter å ha vært bortreist veldig lenge. Han oppdager at hans tidligere venn Serge har blitt en bitter alkoholiker, misfornøyd med livet i landsbyen deres. Serge hadde tidligere håpet å forlate landsbyen for å studere, men måtte bli værende for å gifte seg med Yvonne når hun ble gravid.

Dødsfallet til deres dødfødte barn hjelper heller ikke på den kompliserte situasjonen deres. Serge har derfor blitt en bitter mann. Yvonne har igjen blitt gravid. François finner seg snart i strid med det provinsielle livet i den lille landsbyen deres, men han føler seg tvunget til å forsøke å hjelpe Serge. Men det faktum at begge to har seksuelle forhold med datteren til Yvonne, Marie, gjør situasjonen enda mer komplisert mellom vennene.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 16. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]