Magnus Sundsfjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magnus Sundsfjord
Født31. mai 1906Rediger på Wikidata
Sundsfjord
Død27. aug. 1989Rediger på Wikidata (83 år)
Bodø
BeskjeftigelseBonde, politiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Ordfører i Gildeskål Rediger på Wikidata
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Magnus Johan Sundsfjord (født 31. mai 1906 i Sundsfjord, død 27. august 1989 på Nordland sentralsykehus) var gårdbruker og ordfører i Gildeskål 1958-61.[1]

Sundsfjord overtok gården og drev den som forpakter slik hans far og farfar hadde gjort. Han drev samtidig med litt fiske, men det var kun til husholdet. Han arbeidet også som snekker og skogvokter. Sundsfjord startet sitt yrkesaktive liv som fisker og var tidlig med til Lofoten.[2] Han var 12 år gammel første gangen han var med på lofotfisket.

Han ble tidlig aktiv i Det norske Arbeiderparti. Han representerte sitt parti som ordfører i Gildeskål i perioden fra 1959 til 1962. Han beskrev det selv som et rent uhell at han ble ordfører. Han var egentlig varaordfører men måtte innta ordførersetet da den valgte ordføreren måtte flytte midt i perioden. Han var også meget engasjert i planleggingen av kystriksvegen (Riksveg 17) og satt i en årrekke i forskjellige komiteer som jobbet med fremføring av denne vegen.

I 1972 trakk Sundsfjord seg ut av aktiv politikk. Han døde på Nordland sentralsykehus i 1989 og er gravlagt i Gildeskål.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ordførere i Gildeskål; geni.com
  2. ^ Lofotbev 1927[død lenke]; Jekt og jaktfart - Kystkulturen