Luton Town Supporters Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Poet John Hegley med et Luton Town Supporters Club hatt.

Luton Town Supporters Club er en uavhengig, men offisielt anerkjent supporterklubb til Luton Town FC. Klubben ble etablert i 1988, og er medlem av den nasjonale Supporterunionen for britisk fotball (Football Supporters’ Federation, FSF).

Klubbens formål er å styrke båndene mellom fotballklubben og supportere, og samtidig fremme medlemmene og supporternes interesser. I dette ligger også informasjonsflyt til medlemmene og legge til rette for diskusjonsfora. Klubben arrangerer årlig Christmas Quiz and Presentation evening.

Supporterklubben styres av en komité, som hver år velges av medlemmene. Alle komitémedlemmer er frivillige.

Luton Town Supporters Club of Scandinavia[rediger | rediger kilde]

Luton Town Supporters Club of Scandinavia (LTSCS), er Luton Town Supporters Clubs skandinaviske avdeling. LTSCS er medlem av Supporterunionen for britisk fotball. Den skandinaviske supporterklubben ble stiftet 25. februar 1991 av nordmannen Lars-Petter Rønnestad, som siden også har vært formann.

I årene 1991 til 2001 gav supporterklubben ut til sammen 36 nummer av medlemsbladet "The Hatters Magazine". LTSCS var den første supporterklubben i Skandinavia som gav ut et medlemsblad på 100 sider, som skjedde i 1992. Siden 2001 har det ikke vært utgitt medlemsblad, og driften er nå nettbasert på egne hjemmesider.

LTSCS har regelmessig arrangert supporterturer til Luton, solgt supporterutstyr, drevet med utleie av Luton Town-videoer, stilt lag i Supportercupen og arrangerer egne konkurranser for sine medlemmer.

Medlemsrekorden fra 1994 lyder på 108 betalende medlemmer. I takt med at Luton Town har falt dramatisk nedover ligasystemet, har medlemstallet sunket. Siste årene har derfor LTSCS hatt i overkant av 40 medlemmer. Medlemskapet koster 100 kroner i året.

Overskuddet fra driften av LTSCS går til sponsing av Luton Town FC. I sesongen 2008/09 sponset Luton Town Supporters Club of Scandinavia draktene til to av Luton Town FCs spillere.

Loyal Luton Supporters Club[rediger | rediger kilde]

I 1990 brøt en gruppe ut av Luton Town Supporters Club, og etablerte den alternative supporterklubben, Loyal Luton Supporters Club.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]