Lognvik Fjellstue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lognvik Fjellstue
Lognvik Fjellstue
LandNorge
Kart
Kart
Lognvik Fjellstue
59°40′25″N 8°10′52″Ø

Lognvik Fjellstue ble tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg og bygget opprinnelig på Snarøya utenfor Oslo, men fra 1969 er den en del av Lognvik Gård.

Bygningen ble bestilt av pelshandler Bjarne Juul cirka 1900 og satt opp på Fornebu. Den var her kjent som "Villa Lagmanden". Grunnflaten er ca. 200 m², over kjeller, 1.te og 2nd etasje + loft. Juul hadde store verdier i Russland, men mistet alt under revolusjonen og måtte selge til en familie fra Oslo. Da andre verdenskrig kom stod det utsatt til, og etter at tyskerne mislyktes sjøveien 9. april, landet de første tyske flyene på Fornebu og okkuperte dette huset først. Tyskerne tok det derefter ibruk som sykehus for sine flyvere.

På slutten av 60-tallet da flyplassen på Fornebu skulle utvides var bygningen til salgs med forutsetning av at den ble flyttet. Alternativet var riving. Torstein Halvor Kongshem kjøpte det og fikk det flyttet og satt opp på sin gård sommeren 1969.

Gjennom mange år var "Lognvik Gård og Fjellstue" et sted der norske, svenske, danske og hollandske turister møttes og ferierte sommer- og vinter. Her var det 3-retters middag med alle rettigheter. Om de ønsket det fikk turistene opplæring i skiteknikk, enten i slalombakken på Listaul i nærheten eller i skiløypene på fjellet i "Silkedalen".

Fjellstua har inntil 22 sengeplasser fordelt på 8 soverom.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]