Liste over Uruguays presidenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Det følgende er en liste over presidenter i Uruguay fra 1830 og fram til i dag. Bare navn på presidenten, periode for regjeringstiden og partiet presidenten representerte er oppgitt.

Partier[rediger | rediger kilde]

Partido Colorado: Liberalt, sosialdemokratisk

Partido Nacional: Sentrum-høyre

Frente Amplio: Venstre

Fra-til Navn Parti
18301834 José Fructuoso Rivera Colorado
18341835 Carlos Anaya (midlertidig)
18351838 Manuel Oribe National
1838 Gabriel Antonio Pereira (midlertidig)
18381839 José Fructuoso Rivera Colorado
1839 Gabriel Antonio Pereira (midlertidig)
18391843 José Fructuoso Rivera Colorado
18431852 Joaquín Suárez de Rondelo (midlertidig) Colorado
1852 Bernardo Prudencio Berro (midlertidig) National
18521853 Juan Francisco Giró National
18531854 Foreløpig regjering
18541855 Venancio Flores Colorado
18551856 Manuel Basilio Bustamante (midlertidig) Colorado
1856 José María Plá (midlertidig) Colorado
18561860 Gabriel Antonio Pereira
18601864 Bernardo Prudencio Berro Colorado
18641865 Atanasio Cruz Aguirre (midlertidig) National
1865 Tomás Villalba Colorado
18651868 Venancio Flores (midlertidig) National
1868 Pedro Varela (midlertidig) Colorado
18681872 Lorenzo Batlle y Grau Colorado
18721873 Tomás Gomensoro (midlertidig) Colorado
18731875 José Eugenio Ellauri (midlertidig til 1873) Colorado
1875 Pedro Varela (foreløpig) Colorado
1875 Pedro Esteban Carve Pérez Colorado
18751876 Pedro Varela Colorado
18761879 Lorenzo Latorre (foreløpig) Colorado
1879 Francisco Antonino Vidal (midlertidig) Colorado
18791880 Lorenzo Latorre Colorado
18801882 Francisco Antonino Vidal (midlertidig til 1880) Colorado
1882 Miguel Alberto Flangini Ximénez (midlertidig) Colorado
18821886 Máximo Santos Colorado
1886 Francisco Antonino Vidal Colorado
1886 Máximo Santos (midlertidig) Colorado
18861890 Máximo Tajes Colorado
18901894 Julio Herrera y Obes Colorado
1894 Duncan Stewart (midlertidig) Colorado
18941897 Juan Idiarte Borda Colorado
18971899 Juan Lindolfo Cuestas (midlertidig til 1898, deretter foreløpig) Colorado
1899 José Batlle y Ordóñez (midlertidig) Colorado
18991903 Juan Lindolfo Cuestas Colorado
19031907 José Batlle y Ordóñez Colorado
19071911 Claudio Williman Colorado
19111915 José Batlle y Ordóñez Colorado
19151919 Feliciano Viera Colorado
19191923 Baltasar Brum Colorado
19231927 José Serrato Colorado
19271931 Juan Campisteguy Colorado
19311938 Gabriel Terra Colorado
19381943 Alfredo Baldomir Colorado
19431947 Juan José de Amézaga Colorado
1947 Tomás Berreta Colorado
19471951 Luis Batlle Berres Colorado
19511955 Andrés Martínez Trueba Colorado
19551956 Luis Batlle Berres Colorado
19561957 Alberto Fermín Zubiría Colorado
19571958 Arturo Lezama Colorado
19581959 Carlos Fischer Colorado
19591960 Martín Echegoyen National
19601961 Benito Nardone National
19611962 Eduardo Víctor Haedo National
19621963 Faustino Harrison National
19631964 Daniel Fernández Crespo National
19641965 Luis Giannattasio National
19651966 Washington Beltrán National
19661967 Alberto Héber Usher National
1967 Óscar Diego Gestido Colorado
19671972 Jorge Pacheco Areco Colorado
19721976 Juan María Bordaberry Colorado
1976 Alberto Demichelli (midlertidig)
19761981 Aparicio Méndez National
19811985 Gregorio Álvarez Armelino militær
1985 Rafael Addiego Bruno (midlertidig)
19851990 Julio María Sanguinetti Colorado
19901995 Luis Alberto Lacalle National
19952000 Julio María Sanguinetti Colorado
20002005 Jorge Batlle Ibáñez Colorado
20052010 Tabaré Vázquez Rosas Frente Amplio
20102015 José Alberto Mujica Cordano Frente Amplio
2015- Tabaré Vázquez Frente Amplio


Commons-logo.svg Commons: Kategori:Presidents of Uruguay – bilder, video eller lyd