Liste over mest innbringende filmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.

Dette er en liste over historiens mest innbringende filmer. Lista tar kun utgangspunkt den summen filmene spilte inn på kino (tall fra videoutleie, videosalg og TV er ikke inkludert).

Alle tall er oppgitt i amerikanske dollar. Tallene er ikke justert i forhold til inflasjon og derfor domineres den av relativt nye filmer.

Bakgrunnsfarge       markerer filmer som fortsatt går på kino
Liste over tidenes mest innbringende filmer på verdensbasis
# Filmnavn Studioer Inntekter (USD) År Ref.
1 Avatar 20th Century Fox $2 782 263 561 2009
[# 1]
2 Titanic 20th Century Fox/Paramount $1 843 201 268 1997
[# 2]
3 Harry Potter og dødstalismanene – del 2 Warner Bros. Pictures $1 328 111 219 2011
[# 3]
4 Transformers: Dark of the Moon Paramount (Dreamworks) $1 123 746 996 2011
[# 4]
5 Ringenes herre: Atter en konge New Line Cinema $1 119 110 941 2003
[# 5]
6 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Walt Disney Pictures $1 066 179 725 2006
[# 6]
7 Toy Story 3 Buena Vista $1,063,171,911 2010
[# 7]
8 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Walt Disney Pictures $1,043,871,802 2011
[# 8]
9 Alice i Eventyrland (2010) Walt Disney Pictures $1,024,299,904 2010
[# 9]
10 The Dark Knight Warner Bros. $1 001 921 825 2008
[# 10]
11 Harry Potter og de vises stein Warner Bros. $974 733 550 2001
[# 11]
12 Pirates of the Caribbean: At World's End Walt Disney Pictures $963,420,425 2007
[# 12]
13 Harry Potter og dødstalismanene – del 1 Walt Disney Pictures $956,399,711 2010
[# 13]
14 Løvenes konge Buena Vista $945,676,762 1994
[# 14]
15 Harry Potter og Føniksordenen Warner Bros. $939,885,929 2007
[# 15]
16 Harry Potter og Halvblodsprinsen Warner Bros. $929 359 401 2009
[# 16]
17 Ringenes herre: To tårn New Line Cinema $925 282 504 2002
[# 17]
18 Star Wars Episode I: Den skjulte trussel 20th Century Fox $924 317 558 1999
[# 18]
19 Shrek 2 DreamWorks Animation $919 838 758 2004
[# 19]
20 Jurassic Park Universal Studios $914 691 118 1993
[# 20]
21 Harry Potter og ildbegeret Warner Bros. $895 921 036 2005
[# 21]
22 Spider-Man 3 Sony Pictures/Columbia $890 871 626 2007
[# 22]
23 Istid 3: Dinosaurene kommer 20th Century Fox/Blue Sky $884 440 756 2009
[# 23]
24 Harry Potter og mysteriekammeret Warner Bros. $878 643 482 2002
[# 24]
25 Ringenes herre: Ringens brorskap New Line Cinema $870 761 744 2001
[# 25]
26 Oppdrag Nemo Disney/Pixar $864 625 978 2003
[# 26]
27 Star Wars Episode III: Sithene tar hevn 20th Century Fox $848 754 768 2005
[# 27]
28 Transformers: De beseirede slår tilbake DreamWorks/Paramount Pictures $834 969 807 2009
[# 28]
29 Spider-Man Columbia Pictures $821 708 551 2002
[# 29]
30 Independence Day 20th Century Fox $817 400 891 1996
[# 30]
31 Shrek den tredje DreamWorks Animation $798 958 162 2007
[# 31]
32 Harry Potter og fangen fra Azkaban Warner Bros. $795 634 069 2004
[# 32]
33 E.T. Universal Studios $792 910 554 1982
[# 33]
34 Indiana Jones og krystallhodeskallens rike Paramount Pictures $786 636 033 2008
[# 34]
35 Løvenes konge Walt Disney Pictures $783 841 776 1994
[# 35]
36 Spider-Man 2 Sony Pictures $783 766 341 2004
[# 36]
37 Star Wars Episode IV: Et nytt håp 20th Century Fox $775 398 007 1977
[# 37]
38 2012 Sony Pictures/Columbia $767 929 241 2009
[# 38]
39 Da Vinci-koden Columbia $758 239 851 2006
[# 39]
40 Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet Walden Media/Disney $745 011 272 2005
[# 40]
41 The Matrix Reloaded Warner Bros. $742 128 461 2003
[# 41]
42 Se Opp Disney/Pixar $723 004 164 2009
[# 42]
43 Transformers DreamWorks/Paramount Pictures $709 709 780 2007
[# 43]
44 The Twilight Saga: New Moon Summit Entertainment $704 689 090 2009
[# 44]
45 Forrest Gump Paramount $677 387 716 1994
[# 45]
46 Den sjette sansen Columbia Pictures $672 806 292 1999
[# 46]
47 Istid 2 20th Century Fox/Blue Sky $655 388 158 2006
[# 47]
48 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl Walt Disney Pictures $654 264 015 2003
[# 48]
49 Star Wars Episode II: Klonene angriper 20th Century Fox $649 398 328 2002
[# 49]
50 Kung Fu Panda DreamWorks Animation $631 744 560 2008
[# 50]
51 De utrolige Disney/Pixar $631 442 092 2004
[# 51]
52 Hancock Columbia Pictures $624 386 746 2008
[# 52]
53 Rottatouille Disney/Pixar $623 707 397 2007
[# 53]
54 Den tapte verden Universal Studios $618 638 999 1997
[# 54]
55 The Passion of the Christ Icon Productions $611 899 420 2004
[# 55]
56 Mamma Mia! Universal Pictures $609 841 637 2008
[# 56]
57 Madagaskar 2 DreamWorks Animation $603 900 344 2008
[# 57]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Avatar (2009). Box Office Mojo. Besøkt 1. september 2010.
  2. ^ Titanic (1997). Box Office Mojo. Besøkt 28. januar 2010.
  3. ^ [hhttp://boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter72.htm Harry Potter (2011)]. Box Office Mojo.
  4. ^ Transformers 3 (2011). Box Office Mojo.
  5. ^ The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). Box Office Mojo. Besøkt 4. februar 2010.
  6. ^ Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006). Box Office Mojo. Besøkt February 4, 2009.
  7. ^ Toy Story 3 (2010). Box Office Mojo.
  8. ^ Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2007). Box Office Mojo.
  9. ^ Alice i Eventyrland (2010). Box Office Mojo.
  10. ^ The Dark Knight (2008). Box Office Mojo. Besøkt December 25, 2009.
  11. ^ Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  12. ^ Pirates of the Caribbean: At World's End (2007). Box Office Mojo.
  13. ^ Feil ved kall til Mal:Kilde www: Parametrene url og tittel må spesifiseres. Box Office Mojo.
  14. ^ Feil ved kall til Mal:Kilde www: Parametrene url og tittel må spesifiseres. Box Office Mojo.
  15. ^ Harry Potter and the Order of the Phoenix (2793007). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  16. ^ Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009). Box Office Mojo. Besøkt 18. januar 2010.
  17. ^ The Lord of the Rings: The Two Towers (2002). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  18. ^ Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  19. ^ Shrek 2 (2002). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  20. ^ Jurassic Park (1993). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  21. ^ Harry Potter and the Goblet of Fire (2005). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  22. ^ Spider-Man 3 (2007). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  23. ^ Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009). Box Office Mojo. Besøkt 18. januar 2010.
  24. ^ Harry Potter and Chamber of Secrets (2002). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  25. ^ The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  26. ^ Finding Nemo (2003). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  27. ^ Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  28. ^ Transformers: Revenge of the Fallen (2009). Box Office Mojo. Besøkt October 15, 2009.
  29. ^ Spider-Man (2002). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  30. ^ Independence Day (1996). Box Office Mojo. Besøkt September 13, 2009.
  31. ^ Shrek the Third (2007). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  32. ^ Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  33. ^ E.T.: The Extra-Terrestrial (1982). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  34. ^ Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  35. ^ The Lion King (1994). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  36. ^ Spider-Man 2 (2004). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  37. ^ Star Wars (1977). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  38. ^ 2012 (2009). Box Office Mojo. Besøkt 8. februar 2010.
  39. ^ The Da Vinci Code (2006). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  40. ^ The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  41. ^ The Matrix Reloaded (2003). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  42. ^ Up (2009). Box Office Mojo. Besøkt 18. januar 2010.
  43. ^ Transformers (2007). Box Office Mojo. Besøkt 4. februar 2010.
  44. ^ The Twilight Saga: New Moon (2009). Box Office Mojo. Besøkt 8. februar 2010.
  45. ^ Forrest Gump (1994). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  46. ^ The Sixth Sense (1999). Box Office Mojo. Besøkt December 25, 2009.
  47. ^ Ice Age: The Meltdown (2006). Box Office Mojo. Besøkt September 20, 2009.
  48. ^ Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Peal (2003). Box Office Mojo. Besøkt September 3, 2009.
  49. ^ Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  50. ^ Kung Fu Panda (2008). Box Office Mojo. Besøkt February 25, 2009.
  51. ^ The Incredibles (2004). Box Office Mojo. Besøkt July 9, 2009.
  52. ^ Hancock (2008). Box Office Mojo. Besøkt July 9, 2009.
  53. ^ Ratatouille (2007). Box Office Mojo. Besøkt September 3, 2009.
  54. ^ The Lost World: Jurassic Park (1997). Box Office Mojo. Besøkt July 9, 2009.
  55. ^ The Passion of the Christ (2004). Box Office Mojo. Besøkt February 5, 2009.
  56. ^ Mamma Mia! (2008). Box Office Mojo. Besøkt November 7, 2009.
  57. ^ Madagascar: Escape 2 Africa (2008). Box Office Mojo. Besøkt December 25, 2009.