Liste over byer i Panama

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kart over Panama

Dette er en liste over byer i Panama.

Den klart største byregionen i Panama er hovedstadsregionen rundt Panama by med 1 215 575 innbyggere (per 1. januar 2006), noe som betyr rundt 40 % av landets befolkning.

Den følgende listen har med byer med over 5 000 innbyggere. Folketellingene er fra 11. mai 1980, 13. mai 1990 og 15. mai 2000, i tillegg kommer et estimat for 1. januar 2006. Byene er listet etter provinsene de tilhører. Tall omfatter ikke forsteder.

Rangering By Innbyggertall 1980 Innbyggertall 1990 Innbyggertall 2000 Innbyggertall 2006[nb 1] Provins
1. Panama by 3&505&389172&389 172 3&505&413505&413 505 3&505&415964&415 964 3&505&406070&406 070 Panamá
2. San Miguelito 3&505&156611&156 611 3&505&242529&242 529 3&505&293745&293 745 3&505&326951&326 951 Panamá
3. Tocumen 3&504&21745&21 745 3&504&46500&46 500 3&504&81775&81 775 3&504&89951&89 951 Panamá
4. David 3&504&50016&50 016 3&504&64550&64 550 3&504&77057&77 057 3&504&84013&84 013 Chiriquí
5. Arraiján 3&504&16272&16 272 3&504&22300&22 300 3&504&58597&58 597 3&504&81118&81 118 Panamá
6. Colón 3&504&59840&59 840 3&504&54654&54 654 3&504&70687&70 687 3&504&77983&77 983 Colón
7. Las Cumbres 3&503&4100&4 100 3&504&26087&26 087 3&504&52353&52 353 3&504&73219&73 219 Panamá
8. La Chorrera 3&504&37566&37 566 3&504&44110&44 110 3&504&55871&55 871 3&504&62359&62 359 Panamá
9. Pacora Ingen 3&504&22700&22 700 3&504&51286&51 286 3&504&56414&56 414 Panamá
10. Santiago de Veraguas 3&504&21809&21 809 3&504&31913&31 913 3&504&40879&40 879 3&504&46284&46 284 Veraguas
11. Chitré 3&504&17315&17 315 3&504&33394&33 394 3&504&39925&39 925 3&504&44735&44 735 Herrera
12. Vista Alegre Ingen 3&504&11600&11 600 3&504&38592&38 592 3&504&42451&42 451 Panamá
13. Chilibre Ingen 3&504&19800&19 800 3&504&30973&30 973 3&504&34070&34 070 Panamá
14. Cativá Ingen 3&504&18173&18 173 3&504&25551&25 551 3&504&30483&30 483 Colón
15. Nuevo Arraiján Ingen Ingen 3&504&21791&21 791 3&504&23970&23 970 Panamá
16. Changuinola 3&503&9528&9 528 3&504&18536&18 536 3&504&21591&21 591 3&504&23153&23 153 Bocas del Toro
17. Alcalde Díaz Ingen 3&504&15082&15 082 3&504&18277&18 277 3&504&20081&20 081 Panamá
18. Puerto Armuelles 3&504&12488&12 488 3&504&16014&16 014 3&504&17997&17 997 3&504&18939&18 939 Chiriquí
19. La Cabima Ingen 3&503&8975&8 975 3&504&14270&14 270 3&504&18285&18 285 Panamá
20. Aguadulce 3&504&11087&11 087 3&504&13014&13 014 3&504&15947&15 947 3&504&17502&17 502 Coclé
21. La Concepción 3&504&10460&10 460 3&504&13645&13 645 3&504&15912&15 912 3&504&17102&17 102 Chiriquí
22. Pedregal 3&503&1800&1 800 3&504&12602&12 602 3&504&15120&15 120 3&504&16516&16 516 Chiriquí
23. Veracruz Ingen 3&503&7300&7 300 3&504&14936&14 936 3&504&16429&16 429 Panamá
24. Chepo 3&503&4529&4 529 3&503&5600&5 600 3&504&13304&13 304 3&504&15771&15 771 Panamá
25. Antón 3&503&5987&5 987 3&503&7220&7 220 3&504&11493&11 493 3&504&14392&14 392 Coclé
26. Sabanitas 3&503&1700&1 700 3&504&11427&11 427 3&504&12490&12 490 3&504&12935&12 935 Colón
27. Penonomé 3&503&7389&7 389 3&503&8700&8 700 3&504&11447&11 447 3&504&12592&12 592 Coclé
28. Puerto Escondido Ingen Ingen 3&504&11425&11 425 3&504&12567&12 567 Colón
29. El Coco Ingen 3&503&7274&7 274 3&504&10376&10 376 3&504&12504&12 504 Panamá
30. Las Lomas Ingen 3&503&7957&7 957 3&504&10439&10 439 3&504&11995&11 995 Chiriquí
31. Volcán Ingen 3&503&5824&5 824 3&503&9185&9 185 3&504&11709&11 709 Chiriquí
32. Pocrí 3&503&5600&5 600 3&503&7800&7 800 3&504&10572&10 572 3&504&11629&11 629 Coclé
33. Ancón Ingen 3&503&5601&5 601 3&503&7892&7 892 3&503&9445&9 445 Panamá
34. Guadalupe Ingen 3&503&3303&3 303 3&503&6285&6 285 3&503&8918&8 918 Panamá
35. Las Tablas 3&503&5230&5 230 3&503&6706&6 706 3&503&7980&7 980 3&503&8687&8 687 Los Santos
36. Altos de San Francisco Ingen 3&503&6630&6 630 3&503&7862&7 862 3&503&8533&8 533 Panamá
37. Almirante 3&503&4664&4 664 3&503&6866&6 866 3&503&7754&7 754 3&503&8180&8 180 Bocas del Toro
38. Soná 3&503&4471&4 471 3&503&6972&6 972 3&503&7394&7 394 3&503&7401&7 401 Veraguas
39. Bajo Boquete Ingen Ingen 3&503&5655&5 655 3&503&6220&6 220 Chiriquí
40. Guabito Ingen Ingen 3&503&5530&5 530 3&503&6083&6 083 Bocas del Toro
41. La Villa de los Santos 3&503&5604&5 604 3&503&5670&5 670 3&503&5951&5 951 3&503&5970&5 970 Los Santos
42. La Pesa Ingen Ingen 3&503&5416&5 416 3&503&5958&5 958 Panamá
43. Puerto Pilón 3&503&4000&4 000 3&503&4993&4 993 3&503&5498&5 498 3&503&5720&5 720 Colón
44. Natá 3&503&5185&5 185 3&503&5158&5 158 3&503&5546&5 546 3&503&5631&5 631 Coclé

Kjente mindre byer[rediger | rediger kilde]

Bilder[rediger | rediger kilde]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dette tallet er et estimat

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]