Levar Sand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Levar Sand
Født1937Rediger på Wikidata
Død2003Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Levar Sand (født 1937 i Bergen, død 2003 i Nannestad) var en sentral bidragsyter i utviklingen av det moderne norske reiseliv på 1960- og 1970-tallet. I den siste perioden av sin karriere var han informasjonssjef i Color Line (tidligere Jahre Line), der han ble særlig anerkjent for sin inkluderende lederstil under skiftende eiere/oppdragsgivere.

Levar Sands kontaktflate innen norsk og internasjonal reisebransje var meget bred, takket være hans faglige dyktighet og ikke minst enestående sosiale omgangsform, som både kom kunder (reisende) og ansatte i alle deler av selskapet til gode. Spesielt vant han venner og samarbeidspartnere blant dem som arbeidet for reiseliv og kontakt mellom Norge og Tyskland. Sand var også beskjeden i forhold til sin egen posisjon, og holdt en lav profil i forhold til administrasjonen i selskapene han hadde det kommunikative ansvaret for.

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Levar Sand begynte sin karriere som kontorsjef for den daværende Turisttrafikkomiteen (TTK) i Bergen og Hordaland, senere som norsk turistsjef både i Hamburg og New York. Han var senere informasjonssjef i det daværende Landslaget for Reiselivet i Norge (nå Norges Turistråd) før han tiltrådte stillingen som informasjonssjef i Jahre Line/Color Line. I 2001 fratrådte han stillingen som pensjonist.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nekrolog i Dagbladet