Lawrence T. Williams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lawrence T. Williams
Født1955Rediger på Wikidata
Død7. mai 2014Rediger på Wikidata
Georgetown[1]
BeskjeftigelseBankier Rediger på Wikidata
NasjonalitetGuyana

Lawrence T. Williams (død 7. mai 2014[2]) er guyansk økonom, som var sentralbanksjef for Guyanas bank fra juni 2005 til sin død i 2014.

Williams begynte å arbeide i sentralbanken allerede i 1979 rett etter at han var utdannet Bachelors of Social Sciences Degree (Management). Han ble assisterende leder i avdelingen for valutakontroll, med ansvar for å implementere og vedlikeholde et system for å overvåke eksport, og å innhente eksportkvitteringer. Tre år senere, i 1982, ble han utnevnt til leder (Principal) for samme avdeling, og jobbet bl.a. med Guyanas eksportutviklingsfond, som er finansiert av Verdensbanken. I 1984 ble han Supervisor for eksportutviklingsfondet, en stilling han hadde i seks år.

I januar 1991 ble han utnevnt til Senior Supervisor for avdelingen for valutakontroll. Denne stillingen hadde han kun et år, fordi han i januar året etter ble utnevnt til assisterende leder for Debt Management and Exchange Control Department.

Fra 1995 til 2004 var han banksjef (Banking Manager), med ansvar for tilsynet med driftsavdelingen (operations), hvorpå han i november 2004 ble utnevnt til fungerende sentralbanksjef, og i juni året etter ble han sentralbanksjef, han overtok da etter Dolly Singh.

Han døde på Dr. Balwant Singh Hospital i Georgetown 7. mai 2014, 59 år gammel, etter å ha vært syk en periode.[2][3][4] Han hadde hatt kreft de siste åtte årene han levde.[3]

Visesentralbanksjef Gobind Ganga overtok som fungerende sentralbanksjef da Williams døde.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Stabroek News - Central Bank Governor Lawrence Williams passes away, besøkt 6. november 2014.
  3. ^ a b Strabok News - Bank of Guyana governor Lawrence Williams laid to rest, besøkt 6. november 2014.
  4. ^ Kaiteur News - Bank of Guyana Governor dies, besøkt 11. juni 2021

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]