Langhus (sted)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Langhus
Land Norge Norge
Fylke Akershus
Kommune Ski kommune
Areal 4.44 km²
Befolkning 10 994[a] (2013)
Bef.tetthet 2 476,1 innb./km²
Postnummer 1405

Langhus er et sted i Ski kommune i Akershus med 10 994 innbyggere og er spredt utover et relativt stort område på tilsammen 4.44 km². Langhus dekker områdene Bøleråsen, Stenfelt, Langhus og Vevelstad. Langhus har et senter, Langhussenteret, to jernbanestasjoner (Vevelstad og Langhus), kirke, ungdomsskole, tre barneskoler, et eldrehjem (Langhus bo- og servicesenter) og idrettsanlegg. Langhus var tidligere et eget tettsted, men har nå vokst inn i tettstedet Oslo, hvor det utgjør den sydligste delen øst for Oslofjorden.

Stedet har vesentlig vokst fram etter 1980, og vokser fortsatt. 2. mai 1977 ble det opprettet postkontor på Langhus med postnummer «1405 Langhus».[1] Ved nedleggelsen av Langhus postkontor 1. juni 1991 overtok Vevelstad postkontor navnet Langhus og postnummeret 1405. 1405 er i dag i bruk for både Langhus og Vevelstad. I dag er postkontoret flyttet inn i den lokale matbutikken, på Langhus Nærsenter.

Personer og band med tilknytning til Langhus[rediger | rediger kilde]

Fotballspillerne Anders og Thomas Michelsen, Glenn Arne og Bjørnar Hansen, Kenneth og Ronny Løvlien, Kjetil Nilsen, Aleksander Ruud Tveter (som alle har spilt i toppklubber) vokste opp og/eller spilte for Langhus i unge år.

Skoler på Langhus[rediger | rediger kilde]

Langhus har 3 barneskoler og 1 ungdomsskole:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ski Historielag