Kirkefondet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kirkefondet er en dansk kirkelig organisasjon som skal inspirere og gi råd til Folkekirkens menigheter i deres arbeid med å skape liv og vekst i kirken.[1]

Organisasjonen holder til på Frederiksberg, har en stab av lønnede medarbeidere og en krets av frivillige aktive og finansieres ikke av offentlige midler, men av innsamlinger og gaver.[trenger referanse] Det arbeides blant annet med målsetning i kirkens arbeid, fremtidens menigheter, veikirker og andre åpne kirker og fornyelse i gudstjenesten. Kirkefondet utgir diverse materiale og holder kurs og foredrag om Folkekirken.

Kirkefondet ble opprettet i 1890, opprinnelig under navnet Københavns Kirkefond, og arbeidet med å samle inn penger og få bygget kirker i den raskt voksende hovedstaden.[2] Dessuten var målsetningen å bygge aktive menigheter i de nye kirkene. Senere ble Kirkefondets arbeidsområde utvidet til hele landet. Etter en lovendring som ga mulighet for å finansiere nye kirker gjennom kirkeskattemidler skiftet Kirkefondets arbeid karakter.

Til sammen har Kirkefondet stått bak oppføringen av mer enn 100 kirker, de fleste av dem i Københavnområdet.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Kirkefondet» (dansk). Kirkefondet. Besøkt 18. juli 2018. 
  2. ^ a b Bollmann, Kaj (2001). «De små kirkers fremmarch». I Gravgaard, Anne-Mette; Kjær, Ulla; Christensen, Hanne. Storbyens virkeliggjorte længsler. Kirkerne i København og på Frederiksberg 1860-1940 (dansk) (1 utg.). København: Foreningen til Gamle Bygningers Bevaring. s. 13–16. ISBN 87-87546-18-3. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]