Keenen Ivory Wayans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Keenen Ivory Wayans
Født 8. juni 1958 (56 år)
Harlem, New York City i New York, USA
Yrke Skuespiller, komiker, regissør, manusforfatter
Aktive år 1979—
IMDb IMDb
Emmy-priser
Outstanding Variety, Music or Comedy Series
1990 In Living Color (as ansvarlig produsent)

Keenen Ivory Wayans (født 8. juni 1958 i Harlem i New York City) er en afrikansk-amerikansk skuespiller, komiker, regissør og forfatter.

Wayans er aller mest kjent som vert og skaperen av komedieserien In Living Color, der kjente skuespillere som Jim Carrey, Jamie Foxx og Tommy Davidson har vært med i. Wayans er direktør og en av skaperne av film-serien Scary Movie. Dette er den mest innbringende filmen som noensinne er blitt regissert av en afrikansk-amerikansk regissør.

Keenens foreldre var fromme medlemmer av Jehovas vitner. Wayans ble uteksaminert fra Tuskegee University, som han droppet ut fra det siste året for å bli komiker. Det var på universitetet at han ble medlem av Alpha Phi Alpha som er det første greske brorskapet som ble etablert for afrikansk-amerikanere. Wayans er vegetarianer og en støttespiller for dyrevernsorganisasjonen PETA som arbeider for dyrs rettigheter.

Wayans ble født i New York City som sønn av Elvira, en husmor og sosialarbeider, og Howell Wayans, en manager på ett supermarked. Han har fem søstre, Elvira, Vonnie, Nadia, Kim, Diedre og fire brødre. En av brødrene hans er Damon Wayans Kyle som også jobber som skuespiller og forfatter.

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.