Kalde spor (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kalde spor
orig. Waking the Dead
Sjanger Krim
Skaper Barbara Machin
Medvirkende Trevor Eve
Sue Johnston
Wil Johnson
Félicité du Jeu
Tara Fitzgerald
Holly Aird
Claire Goose
Esther Hall
Eva Birthistle
Stacey Roca
Nasjonalitet Storbritannia
Språk Engelsk
Sesonger 9
Episoder 92
Produksjon
Lengde 60 min.
Sending
Kanal Storbritannia BBC One
Norge NRK
Eksterne lenker
Offisiell nettside
Sending

Kalde spor (originaltittel: Waking the Dead) er en britisk kriminalserie som ble sendt på BBC fra 2000 til 2011. Hovedrollene spilles av Trevor Eve, Sue Johnston og Wil Johnson. Serien ble skapt av Barbara Machin.

Serien ble sendt på NRKs Detektimen i flere omganger, med seriens siste episode sendt 5. oktober 2012. I 2004 vant den en internasjonal Emmy-pris for beste dramaserie. Kalde spor har flere likhetstrekk med den amerikanske Cold Case.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det finnes ikke noe slikt som en uløst mordsak er mottoet til Peter Boyd og teamet hans av kriminalteknikere og etterforskere. Med innsats fra alle parter, og ikke minst ved hjelp av Storbritannias hemmelige tjenester, MI6, klarer teamet ofte å kaste nytt lys over gamle saker fra fortiden, og sørge for at rettferdigheten omsider skjer fyllest.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Félicité du Jeu).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]