José Gabriel Funes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
José Gabriel Funes
Født31. jan. 1963Rediger på Wikidata (61 år)
Córdoba
BeskjeftigelseAstronom, romersk-katolsk prest Rediger på Wikidata
Utdannet vedDet nasjonale universitetet i Córdoba
Universitetet i Padova
University of the Salvador
Gregoriana
NasjonalitetArgentina
Medlem avDet pavelige vitenskapsakademi

José Gabriel Funes, S.J. (født 31. januar 1963 i Córdoba i Argentina), er en katolsk prest tilhørende jesuittordenen. Han er astronom og har siden 2006 vært direktør for Vatikanets astronomiske observatorium.

Han er utdannet i astronomi ved Universidad Nacional de Córdoba i Argentina og (doktorgrad:) ved Universitetet i Padova i Italia. Han har også høyere filosofisk utdannelse fra Universidad del Salvador i Argentina og i teologi fra Det pavelige universitet Gregoriana. Han ble presteviet i 1995.

Han ble forsker ved Vatikanets astronomiske observatorium i 2000, og overtok som dets direktør den 19. august 2006, etter pater George Coyne.

I et intervju i mai 2008[1] uttrykte han at slo han en mulig eksistens av intelligent liv utenfor jorden det ikke ville stride mot kirkens læref[2][3], og at det å utelukke muligheten for slikt liv ville være som å prøve å begrense Guds skaperfrihet.[4] Han spekulerte også om at slike livsformer kanskje kunne være fri fra arvesynden « … [remaining] in full friendship with their creator.»[5] Funes' uttalelser har en del til felles med hva Vatikanets Corrado Balducci tidligere har gitt uttrykk for.

Referanser[rediger | rediger kilde]