Jagjaguwar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Jagjaguwar er et plateselskap basert i Bloomington, Indiana, med fokus på indierock.

Historie[rediger | rediger kilde]

I Charlottesville, Virginia hadde noen venner av Darius Van Arman nylig spilt inn et album under navnet The Curious Digit, men manglet en platekontrakt. De hadde gitt ut en 7" grammofonplate på det lille plateselskapet Sentimental, som ble drevet av Van Arman og vennen Dawson Prater (som senere startet Locust Music i Chicago). Sentimental døde ut da Prater flyttet fra Charlottesville. Under troen om at The Curious Digit ville virke mer attraktive om de gav ut et album som var tilknyttet et plateselskap, startet Van Arman Jagjaguwar.

Til å begynne med var det meningen at The Curious Digit sitt album, Bombay Aloo, skulle være det eneste albumet gitt ut gjennom Jagjaguwar, men et band fra Richmond, kalt Drunk, spilte en konsert i lkalet Tokyo Rose, hvor Van Arman booket musikere. Etter å ha blitt betatt av deres fremføring, spurte han om han kunne få utgi deres nylig ferdigstilte album gjennom Jagjaguwar, noe han fikk et politisk svar til.

I 1999 ble Chris Swanson, som var deleier i plateselskapet Secretly Canadian, partner med Van Arman, og Jagjaguwar og Secretly Canadian begynte å jobbe mye tettere, og endte opp med å dele kontorlokaler og noen av de som arbeidet der. De to andre deleierene i Secretly Canadian, Ben Swanson og Jonathan Cargill, har også nylig blitt partnere i Jagjaguwar, selv om det fremdeles er Chris Swanson og Van Arman som bestemmer hva som blir utgitt på Jagjaguwar.

Signerte band[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

USA-Denne USA-- og musikkrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.