Jörg Ludewig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jörg Ludewig
Født9. sep. 1975Rediger på Wikidata (48 år)
Halle
BeskjeftigelseSykkelrytter Rediger på Wikidata
NasjonalitetTyskland

Ludewig under Henninger Turm 2006

Jörg Ludewig (født 9. september 1975 i Halle (Westf.)) er en tidligere tysk proffsyklist. I årene 2003, 2004 og 2005 deltok han i Tour de France. Ludewig var en allroundrytter, men hadde ingen spissferdigheter som gjorde ham til et godt kapteinsemne. Av den grunn var han svært ofte hjelperytter, blant annet for Gilberto Simoni i Saeco.

4. juli 2006 begynte det å gå rykter om at Ludewig hadde vært involvert i dopingbruk i 1998. Ludewig innrømmet å ha sett på muligheter for doping, men at han aldri hadde tatt steget helt ut. 2. august samme år bestemte T-Mobile at han, på grunn av dopingproblematikken, verken ville få kjøre flere ritt i 2006 eller få forlenget kontrakten. Som følge av dette signerte han for det tyske kontinentallaget Team Wiesenhof-Felt.

En uke før Eurobike 2007 la Ludewig opp. Dette var noe han hadde tenkt på lenge, og den utløsende faktoren var det at han ikke ble tatt ut på Team Wiesenhof-Felts lag til Tyskland rundt 2007.

Ludewigs største prestasjon er nok 2.-plassen på 6. etappe i Paris-Nice 2005. På den kuperte etappen, som blant annet inneholdt en førstekategorisert bakke, angrep Ludewig flere ganger for å ta seieren, men Joost Posthuma ble for sterk på slutten.[1] De største seirene hans er nok etappen i Tour de l'Avenir, samt spurt- og fjelltrøyene han har vunnet.

Viktigste resultater[rediger | rediger kilde]

Han hadde dessuten en rekke seire i lavkategoriritt og ikke-kategoriserte ritt.

Lag[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(de) Jörg Ludewig – Munzinger Sportsarchiv Rediger på Wikidata