Internasjonal Dugnad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Internasjonal Dugnad
Org.nummer975502775
LandNorge
Nettstedinternasjonaldugnad.org (no)
sciint.org (en)

Internasjonal Dugnad er den norske avdelingen av den verdensomspennende organisasjonen Service Civil International (SCI). Internasjonal Dugnad er en fredsorganisasjon som organiserer internasjonale frivillige dugnadsleirer i Norge og formidler frivillige til SCIs og partnerorganisasjoners dugnadsleirer i utlandet.

Grunntanken er: Når mennesker lever og arbeider sammen på et prosjekt, så skapes det forståelse mellom dem og barrierer brytes ned. Dessuten kan internasjonale dugnadsleirer være en øvelse i demokrati og samarbeid. Samtidig gjør de frivillige leirdeltakerne en innsats for et ideelt prosjekt som ikke kunne gjennomføres uten frivillig arbeid. I tillegg til frivillig arbeid har leirene ofte temaer som for eksempel: fred, nedrustning, internasjonal solidaritet, etniske minoriteter, flyktninger, kulturminner, arkeologi, barn, funksjonshemmede, miljø- og naturvern.

IDs og SCIs leirer har oftest en varighet på 2-4 uker. Hvem som helst kan delta, hvis han/hun har fylt 18 år (for leir i Norge 16 år). For leir i Afrika, Asia og Latin-Amerika stilles spesielle krav.

ID sender også langtidsfrivillige til prosjekter som kan vare mellom tre og tolv måneder. For langtidsfrivillige gjelder spesielle betingelser.

Internasjonal Dugnad er medlem i Norges Fredsråd og FOKUS (Forum for kvinner og utviklingsspørsmål)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]