Indiscretions of Betty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Indiscretions of Betty
Generell informasjon
GenreStumfilm
Utgivelsesår1910
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Foran kamera
MedvirkendeMabel Normand Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapVitagraph Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Vitagraph Studios
Premiere(r)1910
Eksterne lenker

Indiscretions of Betty er en amerikansk stumfilm fra 1910.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Mannens inntekt er ikke tilstrekkelig til å opprettholde stilen og pretensjonene i det samfunnet som et ektepar liker å bevege seg i. Hans kone blir introdusert for en østerriksk greve som i all hemmelighet har ondskapsfulle hensikter. Han gjør fremskritt ovenfor den unge kvinnen, som blir smigret over all oppmerksomheten hun får. For å klare å holde seg til de sosiale klasser hun ønsker seg, påtar den unge kvinnen seg all slags gjeld - men kreditorer presser snart ektemannen hennes for betaling.

En ettermiddag ringer en venninne for å gi kona den invitasjon til et stort samfunnsarrangement. Men kona har ikke råd til å delta og avslår fortvilet, og påstår at hun ikke har noen passende klær som hun kan ha på seg. Venninnen hennes forteller henne om en klesprodusent, som hun kan opprettee en betalingskonto hos. Kona går snart med på forslaget, faller for fristelsen og bestiller en ny kostbar kjole for de kommende begivenhetene. Der får hun snart alles oppmerksomhet, spesielt grevens.

Men kort tid senere kommer den uunngåelige kreditoren, og oppfordrer henne til å betale for den dyre kjolen. Greven merker snartden unge kvinnens uro over alle de manglende pengene, og han tilbyr henne en sjekk for å dekke hele beløpet som kreditoren krever. Men greven ønsker snart å få noe tilbake igjen, for den økonomiske hjelpen han gav henne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]