Grand Prix Cycliste la Marseillaise

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Grand Prix Cycliste la Marseillaise
Detaljer
Dato Januar
Region Frankrike Frankrike
Disiplin Landeveissykling
Status 1.1
Ritt-type Endagsritt
Historie
Første utgave 1980
Utgaver 35 (2014)
Første vinner Nederland Leo van Vliet
Flest seirer Australia Baden Cooke
Belgia Edwig Van Hooydonck
Belgia Eddy Planckaert (2)
Siste vinner Belgia Kenneth Vanbilsen

Grand Prix Cycliste la Marseillaise er et fransk sykkelritt som har pågått siden 1980. Rittet har hatt flere navn. Fra 1980 til 1992 ble rittet kalt Grand Prix La Marseillaise, fra 1993 til 2008 Grand Prix d’Ouverture La Marseillaise, før det byttet navn til Grand Prix Cycliste la Marseillaise før 2009-utgaven.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Rytter Lag
2014 Belgia Kenneth Vanbilsen Belgia Topsport Vlaanderen-Baloise
2013 Frankrike Justin Jules Frankrike La Pomme Marseille
2012 Frankrike Samuel Dumoulin Frankrike Cofidis
2011 Frankrike Jérémy Roy Frankrike FDJ
2010 Frankrike Jonathan Hivert Frankrike Saur-Sojasun
2009 Frankrike Rémi Pauriol Frankrike Cofidis
2008 Frankrike Hervé Duclos-Lassalle Frankrike Cofidis
2007 Storbritannia Jeremy Hunt Sverige Unibet.com
2006 Australia Baden Cooke Sverige Unibet.com
2005 Danmark Nicki Sørensen Danmark Team CSC
2004 Australia Baden Cooke Frankrike FDJeux.com
2003 Belgia Ludo Dierckxsens Belgia Landbouwkrediet-Colnago
2002 Frankrike Xavier Jan Frankrike BigMat-Auber 93
2001 Danmark Jacob Piil Danmark CSC-Tiscali
2000 Frankrike Emmanuel Magnien Frankrike Française des Jeux
1999 Belgia Frank Vandenbroucke Frankrike Cofidis
1998 Italia Marco Saligari Frankrike AG2R-La Mondiale
1997 Frankrike Richard Virenque Frankrike Festina
1996 Italia Fabiano Fontanelli Italia MG Maglificio
1995 Belgia Stéphane Hennebert Frankrike Le Groupement
1994 Frankrike Gilles Delion Frankrike Castorama
1993 Frankrike Didier Rous Frankrike GAN
1992 Belgia Edwig Van Hooydonck Nederland Buckler-Colnago-Decca
1991 Belgia Edwig Van Hooydonck Nederland Buckler-Colnago-Decca
1990 Belgia Etienne De Wilde Belgia Histor-Sigma
1989 Frankrike Thierry Claveyrolat Frankrike R.M.O.
1988 Nederland Ad Wijnands Nederland Superconfex-Yoko-Opel-Colnago
1987 Danmark Johnny Weltz Danmark Fagor
1986 Belgia Eddy Planckaert Belgia Panasonic-Merckx-Agu
1985 Frankrike Charly Mottet Frankrike Renault-Elf
1984 Belgia Eddy Planckaert Nederland Panasonic-Raleigh
1983 Nederland Jan Raas Nederland TI-Raleigh
1982 Frankrike Bernard Hinault Frankrike Renault-Elf
1981 Belgia Jan Bogaert Belgia Vermeer Thijs
1980 Nederland Leo van Vliet Nederland TI-Raleigh