Frank Ullrich

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Frank Ullrich under et mesterskap i 1982

Frank Ullrich (født 24. januar 1958 i Trusetal) er en tidligere tysk skiskytter (gikk for DDR), i dag trener for det tyske skiskytterlandslaget. Han regnes som en av skiskytterhistoriens aller største på herresiden.

Under Vinter-OL 1976 tok han bronse i 4 x 7,5 km stafett. Fire år senere vant han gullet på 10 km i Vinter-OL 1980, og tok i tillegg sølv på 20 km og bronse på stafetten igjen. Ullrich deltok også i Vinter-OL 1984, men her måtte han nøye seg med femte plass på 20km. På den svært spennende stafetten måtte Ullrich og DDR for en gangs skyld bite i gresset for bl.a. Norge og Kjell Søbak på siste etappe, da fire mann var inne samtidig på siste stående skyting.

I løpet av de fem første årene verdenscupen i skiskyting ble arrangert, vant Frank Ullrich fire ganger sammenlagt, det første som tjueåring.

Han tok også åtte individuelle medaljer i VM i skiskyting (5 gull og 3 sølv), et resultat som blir enda mer imponerende med tanke på at det bare ble arrangert to individuelle øvelser per VM, mot dagens fire (fellesstart og jaktstart var enda ikke kommet på programmet).

Ullrich har seks gullmedaljer på 20 km og 10 km i VM/OL, og topper den lista sammen med Aleksandr Tikhonov og Ole Einar Bjørndalen.

Se også[rediger | rediger kilde]