Fødevarestyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fødevarestyrelsen er et dansk direktorat under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, med ansvar for å føre tilsyn og kontroll med matvarer og veterinære forhold. Fødevarestyrelsen har cirka 1 715 ansatte.

Hovedkontoret, som tar seg av utvikling, koordinering og regeldannelse på veterinær- og matvareområdet, har tilhold i Glostrup ved København. Her arbeider cirka 500 ansatte. Kjøttkontrollen, som fører tilsyn med slakteriene, har cirka 560 ansatte. Regionkontor Øst og Regionkontor Vest med henholdsvis 330 og 390 ansatte tar seg av kontroll og tilsyn, samt lokal informasjon og rådgivning til forbrukere, bønder, bedrifter og dyrleger.

Fødevarestyrelsen er mest kjent i den brede befolkning som ansvarlig for utdelingen av smileyer til forhandlere av matvarer. De står også bak forbrukerkampanjer som «Nøglehulsmærket» og «Mad med mindre kemi». Det er også Fødevarestyrelsen som i samarbeid med DTU Fødevareinstituttet utarbeider de offisielle kostrådene.

Sertifisering og kontroll[rediger | rediger kilde]

Fødevarestyrelsen har ansvar for en rekke statlige sertifiseringer, veterinær- og matvare-kontrollordninger og administrerer de statlige reglene på området.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]