Erik Brand Olimb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Erik Brand Olimb
Født23. okt. 1930Rediger på Wikidata
Død23. mai 2010Rediger på Wikidata (79 år)
BeskjeftigelseSivilingeniør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserKongens fortjenstmedalje

Erik Brand Olimb (født 23. oktober 1930 i Jevnaker, død 23. mai 2010) var en norsk sivilingeniør. Han var aktiv innafor transportsektoren, offshorevirksomhet og teknologisektoren i Norge.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

I perioden 1960–1968 bygde Olimb opp Transportøkonomisk institutt (TØI) fra en liten virksomhet til en sentral forskingsinstitusjon.

Som Jernbanedirektør (NSB) utviklet Olimb blant annet overordnet koordinering av strategiske fireårsplaner og budsjett.

Olimb har bidratt til kompetanseoppbygging av norsk olje- og gassvirksomhet gjennom sitt arbeid i DNO og gjennom oppbyggingen av Norwegian Petroleum Consultants (NPC).

I perioden 1990–1997 var Olimb administrerende direktør i Ingeniørforlaget og som ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad fra januar 1991 til september 1996[1] utviklet han dette til et moderne teknologisk tidsskrift.

Erik Brand Olimb hadde ei rekke sentrale verv og styreverv i en rekke foretak i inn- og utland og deltok i frivillige organisasjoner. Spesielt var han i ei årrekke aktiv i Norske sivilingeniørers forening, seinere Tekna.

Gjennom sine siste år gjorde Olimb viktig arbeid for organisert rehabilitering av sivilingeniører og å for få seniorer med erfaring ut i arbeidslivet på ny.

I 2007 ble Olimb tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]