Elizabeth Peña

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Current event marker.svgNylig avdød: Denne artikkelen handler om en person som nylig er avgått ved døden. Biografier om nylig avdøde blir ofte utvidet som følge av ny informasjon i nekrologer, og det kan hende at teksten ikke er fullt ut oppdatert ennå. Vær oppmerksom på at artikkelen kan bli endret, og vis ellers vanlig kritisk sans til det du leser i Wikipedia.

Elizabeth Peña (født 23. september 1961 i New Jersey, død 14. oktober 2014 i Los Angeles[1]) var en amerikansk skuespillerinne.

Hennes far var en cubanskfødt skuespiller, forfatter og regissør som var med-grunnlegger av Latin American Theatre Ensemble som organiserte teater-oppsetninger for latinamerikanske skuespillere. Peña ble uteksaminert fra New Yorks High School of Performing Arts i 1977. Peña hadde en gjesterolle i den attende episoden av TV-serien Numb3rs, sesong to, der hun spilte rollefiguren Sonya Benavides. Peña er også kjent for å ha medvirket i I Married Dora, en situasjonskomedie som varte i bare tretten episoder i 1987. Peñas første ekteskap, med William Kibler, endte i skilsmisse i 1988. Hun giftet seg deretter med en snekker, Hans, i 1994. De fikk to barn: en datter, Fiona, og en sønn, Kaelan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Couch, Aaron; Barnes, Mike. «Actress Elizabeth Pena Dies at 55». Hollywood Reporter. Besøkt October 15, 2014.