ESTIEM

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

European Students of Industrial Engineering and Management (ESTIEM) er en europeisk studentorganisasjon for studier som kombinerer ingeniørfag med økonomi og ledelse. Formålet med ESTIEM er å fremme kommunikasjon og samarbeid mellom studenter over hele Europa. Organisasjonen består av 80 lokalgrupper fordelt på 31 land (per mars 2022), og er i Norge representert gjennom lokalgruppen i Trondheim, med tilknytning til studiet Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

I løpet av et år organiserer ESTIEM omkring 80 arrangementer, hvilket innebærer at medlemmer rundt om i Europa treffes i en av lokalgruppene. Arrangementene er inndelt i prosjekter med distinkte profiler: TIMES, Vision, Europe3D, BrainTrainer og Summer Academy. I tillegg til arrangementene har ESTIEM ytterligere to prosjekter, henholdsvis Student Guide, som hjelper studenter med informasjon til utenlandsopphold, og Magazine, som er organisasjonens magasin.

TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills) er en case-konkurranse for studenter innen industriell økonomi og teknologiledelse, og hvert år deltar over 250 lag.

Vision er en seminarserie som hvert år omhandler et nytt tema, eksempelvis fornybar energi eller bedrifters samfunnsansvar.

Europe3D fokuserer på å presentere et land fra tre dimensjoner, henholdsvis politikk, økonomi og kultur.

BrainTrainer tar sikte på å utvikle deltakernes soft skills, eksempelvis presentasjonsteknikk og forhandlingsferdigheter.

Summer Academy er to arrangement som organiseres om sommeren innenfor og utenfor fagfeltet.

ESTIEM Student Guide er et nettsted som samler informasjon om universitetene i Europa, og spesielt rettet mot de som ønsker å ta deler av utdanningen sin i utlandet.

ESTIEM Magazine er organisasjonens offisielle magasin, og består av artikler innenfor fagfeltet, oppdateringer om aktiviteter innad, arbeidserfaringer og beretninger om utvekslingsopphold. Magasinet blir utgitt to ganger i året.

Foruten prosjektene beskrevet over organiseres det en rekke andre arrangement i ESTIEM, uten en overordnet profil.

ESTIEM i Norge[rediger | rediger kilde]

ESTIEM NTNU er den eneste lokalgruppen i Norge, og en av tre linjeforeninger ved Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]