Diskusjon:Tuneflue

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sitat 29.apr.09: "Tuneflua (vitenskapelig navn Simulium truncatum) er en blodsugende knottart som klekkes i traktene ved Sølvstufoss i Ågårdselva, en sideelv til Glomma. Tuneflua finnes over hele landet, men har fått navnet «tuneflue» fordi den er mest utbredt i områder av Glommavassdraget som ligger i tidligere Tune kommune, i dag en del av Sarpsborg kommune."

Hvordan kan disse to setningene stemme overens? Påstanden om at flua klekkes i traktene rundt Ågårdselva, men samtidig finnes over hele landet virker om ikke annet dårlig formulert. Hvilke fakta ligger til grunn for disse formuleringene? Gauteamus 29. apr 2009 kl. 21:22 (CEST)

==[rediger kilde]

POV
Har fjernet hele det følgende avsnittet, da det leses som et partsinnlegg i ikke-encyclopedisk stil, og ellers innbefatter udokumenterte påstander, autoritetskrav ut fra "nyere forskning", samt POV om hva personer nå "ser" eller ikke:
"Kampen om tuneflua er imidlertid langt fra avgjort. Nyere forskning tyder på at arten er svært viktig for den lokale laksestammen. Den ideelle foreningen Tunefluas Venner (TV) har i mange år jobbet for å redde tuneflua, og får stadig flere sympatisører[trenger referanse]. Flere og flere sarpinger[hvem?] ser at tuneflua er en umistelig del av økosystemet, og har begynt å sette spørsmålstegn ved kommunens ressursbruk i forbindelse med forsøkene på å redusere bestanden."
Wurdnurd (diskusjon) 9. jun. 2014 kl. 17:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tuneflue. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. sep. 2018 kl. 20:06 (CEST)[svar]