Diskusjon:Trapesoeder

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelnavn[rediger kilde]

Burde det hete trapesoeder i stedet for trapesohedron, eller kanskje enda riktigere regulært polyeder? --Mollerup 22. jun 2008 kl. 18:56 (CEST)

Kanskje det. Jeg er ikke sikker, siden vi her snakker om avansert tredimensjonal geometri, og jeg datt av lasset omtrent på pyramidale former. Det jeg ser av den engelske utgaven er at vi snakker om en serie legemer som består av kongruente eller speilvendt kongruente firehjørnede flater, derav «trapesoid» og «likt» fra begge ender. Der slipper jeg lens for fremmedord. Polyeder (mangesidig/-et) blir vel for uregelmessig og upresist. Hvert legeme har antall sider definert i en matematisk stigningsfunksjon relatert til antallet i det før, men -edron/-eder i stedet for hedron virker OK. Forbehold: Jeg kan ikke nok gresk til å si om forskjellen er i det språket, eller i matematikoscientoengelsk(stikk den!) til forskjell fra norsk nomenklatur. Bjørn som tegner 22. jun 2008 kl. 21:54 (CEST)
Det ser ut til at trapesoeder er en mineraltype, etter å ha søkt endel på Google bilder. Når jeg søker på "trapesoeder geometri" eller "trapesoeder matematikk", kommer ikke ett eneste treff. Men det er helt klart at "-hedron"-endelsen ikke er norsk. Og jeg tror heller et "regulært polyeder" ville blitt oppfattet som et platonsk legeme. Vi bør kanskje heller legge inn en {{flytting}}-mal? --Berntisso 16. jul 2011 kl. 12:37 (CEST)
Hvorfor ikke Trapezoeder? z er vel fortsatt en bokstav i det norske alfabetet? Ellers enig i at vi bør bruke endelsen -eder så det svarer til polyeder og andre. Det virker dog som om det er litt inkonsekvent transkripsjon for slike sammensetninger. Vi har f.eks. polyhistor, hvor man transkriberer med h. --Wikijens 16. jul 2011 kl. 19:40 (CEST)
Enig. --Berntisso 17. aug 2011 kl. 15:51 (CEST)
Eller vent, trapesoeder kommer nok fra trapes, og skrives med S i motsetning til engelsk trapezoid. --Berntisso 10. sep 2011 kl. 17:27 (CEST)

Flyttet til trapesoeder. --Berntisso 10. sep 2011 kl. 17:29 (CEST)