Diskusjon:Strøk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Andre betydninger og definisjon av strøk i Oslo[rediger kilde]

Se innspill på Brukerdiskusjon:Helge Høifødt nr. 34. Til Bruker:TorSch: Takk for lenking på Nesoddenartikler. Jeg vet om strøk i betydningen malinmgstrøk, men fysikk-begrepet strøk er jeg blank på. Kan du bidra der? Til Bruker:Nina: Oslo har ikke hatt noe kommunalt strøks-prosjekt slik som Bergen, og definisjoner av strøk for Oslos del kan bare hentes fra litteratur (for det meste historikere som Knut Kjeldstadli) og kunnskap om faktisk bruk av strøksnavn og hva de omfatter. Jeg jobber med en artikkel om strøk i Oslo, der kildene til strøksinndelingen skal listes. Men det kan i hvert fall sies at strøksbegrepet er brukt om delene av indre by (grovt sett bydelene 1-5), mens drabantbyer kalles drabantbyer og villastrøk ofte kalles boligstrøk, villastrøk, boligområde e.l. Men det er mjnhingsfullt å ha felles kategori Strøk i Oslo, slik vi har valgt. Oslo har to tettsteder: Oslo og Movatn, slik at tettsted ikke er relevant innenbys verken sokm begrep eller betegnelse. Helge Høifødt 17. feb 2009 kl. 22:31 (CET)

nabolag[rediger kilde]

Ser i artikkelen strøk at man i teorien kan gå ned til enda et nivå under strøk: nabolag. Jeg antar strøk er det laveste man kan gå på wikipedia, men er det det (jeg har ikke peiling)? Kan det i noen sammenhenger være noe verdi i å skrive om et nabolag eller beskrive noe som et nabolag? Yosh 9. apr 2009 kl. 21:37 (CEST)

Jeg ser ikke for meg hvilket nabolag det skulle være, men skal ikke utelukke at det kan finnes særlige grunner i enkelttilfelle. Helge Høifødt 10. apr 2009 kl. 23:56 (CEST)
Ok, kjekt å vite. Jeg tenkte (fryktet) at kanskje noen store strøk (la oss kalle dem klasse a strøk) var bygd opp av mindre strøk ("klasse b strøk") og at disse mindre kanskje ble kalt nabolag. Vel vel, nå er den bekymringen ute av verden, mye mer oversiktlig hvis alle er likestilt på et nivå Yosh 11. apr 2009 kl. 00:27 (CEST)

Mulige nabolag[rediger kilde]

Jeg har ikke peiling, men av ting som er mindre enn tradisjonelle strøk:

Yosh 11. apr 2009 kl. 00:52 (CEST)

Eksempler på nabolag: Nordpolen, Idun (under Sandaker), Myra, Lilleborg, Åsen (under Torshov); Badebakken (under Bjølsen); Tåsen haveby og Bakkehaug (under Tåsen); Gråbeinsletta og Moløkka (under Sagene, dvs. Sagene i snever forstand og ikke bydelen som jo blir et nivå over strøk igjen).Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.156.29.229 (diskusjon · bidrag) 27. apr. 2015 kl. 12:01 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Bildetekst: Kinasjakk[rediger kilde]

Det ser ikke ut til at det er Kinasjakk som spilles, men et annet brettspill. Dette usignerte innlegget ble skrevet av BLÆGG (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Har korrigert det til Xiangqi. - 4ing (diskusjon) 6. jul. 2017 kl. 09:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Strøk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 00:13 (CEST)[svar]