Diskusjon:Stemmerett/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Geografisk omgang[rediger kilde]

Hva skal til for at Mal:geografisk omfang skal fjernes? --Futti 8. mar 2006 kl.12:16 (UTC)

Den bør enten omdøpes til Stemmerett i Norge eller omskrives til en mer generell artikkel om stemmerett i verden. --–Duffman 8. mar 2006 kl.12:23 (UTC)

Klar feil rettes[rediger kilde]

Kriteriene får alder er fylt 18 år eller at en fyller det i løpet av valgåret. Ganske viktig å få med. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.221.44.115 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Definisjonsfeil i artikkel[rediger kilde]

Det står om stemmeretten, at den kommer:

"allmenn stemmerett for menn"

og senere:

"fikk kvinnene allmenn stemmerett"


Her er det visse definisjonsfeil. "Allmenn stemmerett" er nettopp "stemmerett for menn".

Det er riktigere å bruke:

"allminnelig stemmerett for menn"

og

"fikk kvinnene allminnelig stemmerett"

Jeg la merke til dette selv. Allmän rösträtt (eller Universal suffrage for den saks skyld) heter vel alminnelig stemmerett på norsk? Er det noen som har greie på om det er noen forskjell på begrepene? Mvh Tpb 18. des 2007 kl. 00:37 (CET)

Kongelige[rediger kilde]

Mette Marit har visst ikke stemmerett ifølge siste interjuvet i sommer. Burde taes med. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.243.135.40 (diskusjon · bidrag) 26. aug 2011 kl. 03:49 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Stemmerett for kvinner i 1913[rediger kilde]

Setningen «vedtok et enstemmig storting i 1913 at kvinner skulle ha stemmerett på samme vilkår som menn.» ble i dag forsøkt rettet til «vedtok Venstre i 1913 at kvinner skulle ha stemmerett på samme vilkår som menn. Venstre stemte med sitt grunnlovsflertall for allmenn stemmerett, mot Høyre og Arbeiderpartiets stemmer.»

Redigeringen ble gjort av en anonym bruker uten redigeringsforklaring eller oppgitt kilde, men den originale påstanden om «enstemmig storting» var også lagt inn av en anonym bruker uten redigeringsforklaring eller kilde. Siden jeg ikke har mulighet til å kontrollere hvilken av disse påstandene som er korrekt endrer jeg til «vedtok Stortinget...» Hvis noen har kilder på hvordan avstemningen var må det gjerne legges inn. – Danmichaelo (δ) 21. mar 2012 kl. 20:03 (CET)