Diskusjon:Mia Hundvin/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er hun virkelig trekkspiller?[rediger kilde]

Stemmer det virkelig at hun spiller trekkspill? Jeg prøvde å google det, men får ingen andre treff enn denne artikkelen.

Smør på flesk[rediger kilde]

For å unngå en redigeringskrig på denne artikkelen: Det er smør på flesk å si "kvinne1 inngikk lesbisk partnerskap med kvinne2". At det er et samkjønnet forhold kommer klart fram fra sammenhengen, idet det er snakk om to kvinner og at svært få par av motsatt kjønn inngår registrert partnerskap. Å bruke ordet lesbisk på denne måten i denne artikkelen kan også oppfattes som et politisk standpunkt i det at "antihomofile" personligheter har tatt Mia Hundvin til inntekt for at det er mulig å bli "kurert" for å være homofil. Hundvin på sin side har aldri sagt hun er lesbisk, men sa derimot spesifikt at hun var bifil da hun var i mediene i forbindelse med forholdet til Terje Håkonsen. -- SLB (diskusjon) 12. des 2006 kl. 16:36 (CET)

det slåes ikke fast i artikkelen at hun er lesbisk, bare at hun levde i et lesbisk forhold i en periode. Dette var mye omtalt i pressen og var ingen hemmelighet.--Ezzex 12. des 2006 kl. 18:31 (CET)
Hovedpoenget er at det ikke ser bra ut rent språklig, og det er overflødig informasjon å spesifisere at et forhold mellom to kvinner er lesbisk. Jeg tror du misforstår mine argumenter når du påpeker at forholdet ikke var hemmelig. Etter dine argumenter må det også stå at f.eks. Gro Hammerseng og Katja Nyberg, Tove Jansson og Tuulikki Pietilä, og Ellen DeGeneres og Portia de Rossi har (eller hadde i tilfellet Jansson og Pietilä) lesbiske forhold. Poenget er ikke å legge skjul på noe som er offentlig kjent, men at det er overflødig. -- SLB (diskusjon) 12. des 2006 kl. 19:42 (CET)
Jeg mener at det er såpass spesielt å leve i et lesbiskt/homofil forhold at det bør stå i artikkeln om personen (hvis personen har vært åpen omdet). Selv om det i dag blir oppfatter som noe mer vanlig enn for 10-20 år siden er det fremdeles spesielt og sier noe om den personens liv som har en viss vesentlighet for artikkelen.--Ezzex 12. des 2006 kl. 19:50 (CET)
Enig med Silje, men for meg synes jeg ikke det er spesielt stort at det står lesbisk. Er ikke det greit 'a? Marcus 12. des 2006 kl. 16:46 (CET)
Hovedpoenget mitt er at det er overflødig og ser ikke bra ut rent språklig. Mine andre poenger kan illustreres ved følgende avisartikler: [1] [2]. For øvrig var det jeg skrev over om at Hundvin sa hun var bifil ikke riktig; hun presiserer her at hun ikke vil kategorisere sin seksuelle orientering. -- SLB (diskusjon) 12. des 2006 kl. 17:32 (CET)