Diskusjon:Lommemannsaken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tiltale, rettssaker, rettskraftig dom og prøveløslatelsasrettssak[rediger kilde]

Artikkelen stopper et sted i etterforskningen og mangler dermed informasjon om:

  • Tiltale
  • Rettssaker i ting- og lagrett
  • Dommer inkl. rettskraftig dom
  • Behandling under soning dokumentert under prøveløslatelsesrettssak oktober 2014
  • Prøveløslatelsesrettssak oktober 2014

http://www.nrk.no/emne/lommemannen-1.1962470
http://www.nrk.no/norge/_-trygt-a-proveloslate-_lommemannen-1.11977320
--Ohedland (diskusjon) 10. okt. 2014 kl. 10:29 (CEST)[svar]

Identifisering etter rettskraftig dom?[rediger kilde]

Identifisering har vært diskutert gjentatte ganger i forbindelse med denne saken, og Wikipedia bokmål har vært blant de mest forsiktige. Dét kan det være gode grunner til.

Saken er vel en av norges mest omfattende saker med seksuelle overgrep? Rettskraftig dom falt i 2010.

Er det riktig å identifisere den dømte i en så alvorlig sak når dommen er rettskraftig? Mange av massemediene gjorde det vel lenge før dom, men meningene er fremdeles delte som man kan se av nedenfølgende:

http://www.bt.no/meninger/debatt/Feil-a-navngi-Lommemannen-3215651.html
Bergens Tidende (BT) har 10.10.2014 publisert "Feil å navngi «Lommemannen»" skrevet av advokat Kaj Wigum. Han kritiserer bl.a. BT for identifisering med navn og bilde. Wigum mener "Det er svært belastende for domfelte og familien."

Kristin Rønning, assisterende leder i kriminalomsorgen i Bergen, argumenterte for prøveløslatelse bl.a. fordi mange vil vite hvem Lommemannen er og gjenkjenne ham fordi massemediene har identifisert ham med navn og bilde:
http://www.nrk.no/norge/_-trygt-a-proveloslate-_lommemannen-1.11977320
«Kriminalomsorgen i Bergen mener at sannsynligheten for gjentakelse er svært liten og at det derfor er trygt å prøveløslate NN, blant annet på vilkåret om at han må søke om å få oppholde seg utenfor Hordaland.

– Jeg har en veldig god magefølelse på at dette går bra, sier Kristin Rønning, som er assisterende leder i kriminalomsorgen i Bergen.

Da hun forklarer at NN vil bli gjenkjent av mange på grunn av den store medieoppmerksomheten, så spør [aktor] Volledal retorisk om hun mener at alle i Hordaland vil vite hvem han er.»
--Ohedland (diskusjon) 10. okt. 2014 kl. 10:51 (CEST)[svar]

Flyttet[rediger kilde]

«Enkelte har hevdet at betegnelsene «Lommemannen» og «Bandasjemannen» kan gi inntrykk av at overgrepene har vært mindre alvorlige.»(trenger referanse|2007) Flere aviser bruker betegnelsen Lommemannen-siktet om den pågrepne mannen for ikke å dømme ham på forhånd.»(trenger referanse|2007) --Kevin Cadilac (diskusjon) 16. okt. 2015 kl. 15:08 (CEST)[svar]

Nytt element på Wikidata[rediger kilde]

Jeg ser at vi i snart tre år (siden [1]) har unngått å navngi den dømte. Jeg har ikke så kjempesterke synspunkter på om han bør navngis eller ikke, men så lenge vi ikke gjør det ble det i alle fall veldig rart å knytte artikkelen om mot Wikidata-elementet Erik Andersen (Q1755826), med den autogenererte infoboksen det medførte. Jeg laget derfor et nytt Wikidata-element Lommemannsaken (Q123488253) som jeg lenket artikkelen vår til. Mvh. Kjetil_r 20. nov. 2023 kl. 09:11 (CET)[svar]