Diskusjon:Liste over ordførere i Trysil

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over ordførere i Trysil er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


--M O Haugen (diskusjon) 5. jul. 2020 kl. 20:22 (CEST)[svar]

Wikipedia Liste over ordførere i Trysil har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 48, 2022.

Valgperioder[rediger kilde]

Denne lista er basert på en oversikt fra Trysil kommunes hjemmesider. Den framstår som troverdig, og stemmer godt med andre kilder jeg bruker. Men den har én feil: Lista på Trysil kommunes hjemmeside oppgir nokså konsekvent at det var to ordførere innenfor kalenderåret med bytte, selv om dette er en forholdsvis ny praksis som oppsto da valgloven ble endret i 1993. I artikkelen Kommunestyre- og fylkestingsvalg står det at «Ved valgene til og med 1991 tiltrådte det nyvalgte kommunestyret og ordføreren ved årsskiftet etter valget.».

Alle ordførere fram til 1991 hadde altså en funksjonstid som varte i hele kalenderår, uten overlapping innenfor kalenderåret med forgjengere/etterfølgere. (Under normale forhold, selvfølgelig. Det skjer jo at ordførere dør, bir syke, eller flytter fra kommunen.) Det betyr at når f.eks. Bernhard Holt ble valgt til ordfører etter kommunestyrevalget 1898, så tiltrådte han 1.1.1899. Etterfølgeren Martin Nyhuus ble valgt som følge av kommunestyrevalget 1901, og tiltrådte 1.1.1902. Osv.

Jeg skal rette opp i lista og i biografiene nå. Denne kommentaren er en forklaring på hvorfor jeg retter i strid med kilden. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 13. jun. 2020 kl. 18:08 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over ordførere i Trysil. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. feb. 2023 kl. 20:15 (CET)[svar]