Diskusjon:Liste over nasjonalparker i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over nasjonalparker i Norge er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Liste over nasjonalparker i Norge har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 8, 2014.

Se også

Ytre Hvaler[rediger kilde]

Bara en kort fingervisning: Ytre Hvaler blev nationalpark i Juni: [1], [2]. -- de:TZorn, TZorn 11. aug 2009 kl. 18:26 (CEST)

Takk for påminnelsen! Både Ytre Hvaler nasjonalpark (juni) og Breheimen nasjonalpark (aug) må få sine artikler. Mvh --MHaugen 11. aug 2009 kl. 23:33 (CEST)

Tabellen med oversikt over nasjonalparkene[rediger kilde]

Dette er ingen stor sak, og kan vel bli oppfattet som "pirk", men jeg ser at tabellen/lista med oversikt over alle nasjonalparkene er satt opp med utgangspunkt i størrelsen på parken (den største først). Jeg ville ha satt opp lista fylkesvis - startet i nord eller sør (eventuelt satt den opp etter alfabetet). Når jeg går inn på ei slik liste, så er det veldig sjelden at størrelsen betyr noe i første omgang :-) Men størrelsen på parkene må selvfølgelig være med i oversikten! Eaglestein 29. aug 2011 kl. 15:23 (CEST)

Enig. Det kunne like gjerne vært etter fylkesnummer, med Østfold først og Finnmark sist. Både etableringsår og størrelse er verdier som er lette å sortere etter ved hjelp av sortable, mens Norge rundt-rekkefølgen kan være basisoppstilling. Mvh M Haugen 29. aug 2011 kl. 15:32 (CEST)

Jeg forstår ikke hvordan jeg fikser det i Wikidata, men Rondane er oppgitt i kvadratmeter areal, mens resten er oppgitt i kvadratkilometer. Derfor blir sorteringen feil når man sorterer på areal. 5. jul 2023 kl. 22:20

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske nasjonalparker. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 11:06 (CEST)[svar]

47 eller 49?[rediger kilde]

Artikkelingressen og Staten (Ekstern lenke) hevder at det er 47 parker, lista fra WD inneholder 49? Kimsaka (diskusjon) 1. apr. 2020 kl. 12:05 (CEST)[svar]

Wikidata har med Gressåmoen og Ormtjernkampen. Begge er «tidligere nasjonalparker» fordi arealene er innlemmet i nye nasjonalparker som er så vesentlig utvidet at de har fått nye navn. Dette må ryddes, ja. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 1. apr. 2020 kl. 19:50 (CEST)[svar]
@Jeblad: kan du endre spørringa eller lista slik at de to nevnte ikke blir med på lista? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 5. apr. 2020 kl. 17:27 (CEST)[svar]
@Orland: Tidligere parker uten noen sluttdato? Skal se på det. — Jeblad 5. apr. 2020 kl. 18:57 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over nasjonalparker i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. feb. 2023 kl. 15:54 (CET)[svar]

Østmarka nasjonalpark[rediger kilde]

Kan noen oppdatere tabellen med Østmarka nasjonalpark?

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ostmarka-nasjonalpark-og-ostmarka-friluftslivsomrade-vernet/id3013801/

Jeg er ikke helt trygg på oppdatering av slike tabeller, så det er supert hvis noen kan bistå. Lars Rogstad 13. nov. 2023 kl. 11:56 (CET)