Diskusjon:Hundens rangordning

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei Denne artikkelen handler ikke om hunden canis familiaris. Dette er sannesynligvis hentet fra noe gammelt vedr ulv som også er utdatert. Råder artikkelforfatteren til å ta en titt i nyere litteratur bla. fra Mech og Boitiani.

Vi vet svært lite om hundens sosiale struktur da dette nesten ikke er studert. Det vil være vanskelig å skrive en slik artikkel som dette. Dette usignerte innlegget ble skrevet av GryLøberg (diskusjon · bidrag) 1. jul 2009 kl. 10:02 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Nei, denne artikkelen handler ikke om tamhunden, men om hundedyr som sådan. Disse vet vi en hel del om, men derimot mindre detaljert om hvordan domestiseringsprosessen av ulven har påvirket tamhundens sosiale strukturordning. Det siste er imidlertid ikke tema i denne artikkelen. Tbjornstad 2. jul 2009 kl. 13:10 (CEST)
GryLøberg har (delvis) rett. For det første: snakker man om hund, menes det som regel tamhund. Hvis artikkelen går ut på hund som sådan er det mer nøyaktig og vitenskapelig å snakke om canis. Så kallte alfa-strukturer finnes verken hos ulv eller hund (tam eller ei). Det er sosiale strukturer, ofte med flere lederdyr. Begrepet alfa/beta brukes ikke lenger ifm. canis. Se NYERE forskning (foretatt hos dyr som ikke lever i fangenskap) av Günther Bloch, Ádám Miklósi, Paul Paquet, Mike Gibeau, Doug Smith, L. David Mech, Elli H. Radinger, mm. Kilder eldre enn 2005 bør ikke brukes og ble erstattet av meg med nye kilder.
Har revidert denne artikkelen, men den er forsatt mangelfull og trenger mer detaljer og forskning data. peter620 4. sep 2011 kl. 9:34 (CEST)