Diskusjon:Halvmetall

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Halvmetall er en del av underprosjektet Kjemi, som søker å øke antall kjemi-relaterte artikler og utbedre kvaliteten på eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
KStubb Stubb Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Kstubb-nivå på kvalitetsskalaen.
Middels Denne artikkelen er av middels prioritet innen sitt emne.

Begrepet halvmetall i fysikken[rediger kilde]

Jeg tror halvmetall er feil oversettelse av "metalloid". I fysikken er vel et halvmetall det samme som engelsk half-metal, dvs. et stoff hvor ledningsegenskapene avhenger av spinn. Er det noen som kan bekrefte at halvmetall også kan brukes i den samme betydningn som i artikkelen?--Jivestgarden 29. jun 2007 kl. 11:05 (CEST)

Ingen klare definisjoner, dette er generelle begreper slik artikkelen beskriver. Ser en på interwiki, forekommer ulike termer. Halvmetall er en mellomting mellom metall og ikke-metall, som er markert med en trappelinje i det periodiske system. --SOA 29. jun 2007 kl. 11:12 (CEST)
Ok, jeg har gjort en sjekk og dette stemmer så jeg vil ikke flytte artikkelen og ting kan være som de er. Derimot oppretter jeg kanskje en stubb med den andre betydningen under "halvmetall (fysikk)" (dvs. i samme betydning som engelsk "half-metal", som er noe helt annet) --Jivestgarden 29. jun 2007 kl. 13:23 (CEST)
Bra --SOA 29. jun 2007 kl. 13:30 (CEST)