Diskusjon:Georgia/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ligger ikke Georgia i europa?[rediger kilde]

... Det snakkes om et mulig EU medlemskap en gang i fremmtiden.

De fleste - FN medregnet - ser i dag til å trekke grensen mellom Europa og Asia langs med Manytsjforsenkningen (nordlig grense), og ikke kaukasusfjellkjeden (sørlig grense), noe som følges av Wikipedia. Selv om man hadde fulgt den sørlige grensen ville bare en liten flik av Georgia vært en del av Europa. Politisk sett forsøker krefter i landet å tilnærme seg Europa, men det er nok langt igjen til det vil få en tilsvarende posisjon som Kypros, som geografisk også ligger i Asia, men med et utpreget europeiskorientert samfunnsliv. jakro64 1. jan 2007 kl. 13:01 (CET)
I artikkelen står det at landet ligger i Øst-Europa. Selv om jeg har inntrykk av at det er vanligst å regne Kaukasusfjellene som grense, så vil, som Jakro nevner likevel bare en liten flik av landet ligge i Europa. Det er derfor misvisende å si at landet ligger i Europa. I likhet med f.eks. Tyrkia, ligger hoveddelen av landet geografisk i Asia. --Odd Eivind (diskusjon) 31. okt. 2017 kl. 08:11 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Georgia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 21:09 (CEST)[svar]