Diskusjon:Gamle Vossebanen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tunnelen under Nygårdshøyden[rediger kilde]

Bergens Tidende har en interessant artikkel om denne tunnelen, som ble brukt til forskningslokaler etter at Vossebanen sluttet å bruke den. Blue Elf 24. okt 2008 kl. 12:40 (CEST)

Navn på tunneler[rediger kilde]

Håper ingen tar seg nær av at jeg nevner dette, men skriveformer som f.eks. «Kvålsåsentunnelen» er dårlig norsk. I sammensatte ord er det bare den siste delen som bøyes, derfor må det hete enten Kvålsåstunnelen eller Kvålsåsen tunnel. Et annet eksempel er «Trollkonatunnelen», som må hete Trollkonetunnelen eller Trollkona tunnel. Jeg orker ikke å gå igjennom disse artiklene og rette opp dette, men noen bør gjøre det. Mvh Blue Elf 26. des 2011 kl. 00:07 (CET)

Misvisende navn på artikkelen[rediger kilde]

Det blir helt feil å kalle denne artikkelen "Gamle Vossebanen" når den vitterlig handler om hele Vossebanen, altså banen fra Bergen til Voss. Gamle Vossebanen er et navn som museumsbanen har satt på den strekningen som de kjører veterantog på, altså mellom Garnes og Midttun som bare utgjør en liten del av den opprinnelige Vossebanen. Navnet må tilbakestilles til Vossebanen, slik faktarubrikken om banen også kaller den. Gamle Vossebanen bør opprettes/skilles ut som egen artikkel. --Svein Sando (diskusjon) 29. nov 2012 kl. 10:50 (CET)

Helt enig, jeg skulle akkurat til å kommentere det samme. Jeg begynte å lese artikkelen, så at den tilsynelatende bare handlet om museumsbanen og klikket på lenken til Vossebanen, men da ble jeg omdirigert til Bergensbanen. Full forvirring. Denne artikkelen, bildene og linjekartet, dreier seg om hele Vossebanen, ikke den meget korte biten som i dag drives som museumsbanen "Gamle Vossebanen".--Barend (diskusjon) 14. okt. 2013 kl. 18:12 (CEST)[svar]
Jeg har splittet artikkelen, lenkene til artiklene må fikses etter hvert. Mvh BjørnN (diskusjon) 17. okt. 2013 kl. 11:30 (CEST)[svar]
Flott! --Svein Sando (diskusjon) 17. okt. 2013 kl. 11:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Gamle Vossebanen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 23:50 (CEST)[svar]